Nyheder
imported

Et eventyr-univers hos Blokhus Lys

HUNE: Støb dit eget lys eller skab din egen glasfigur

Tekst og foto: Martin Frandsen

Det er med koncentration og lidt spænding, at børn og voksne har travlt med at dyppe  deres egne lys hos Blokhus Lys, og oplevelsen ender med, at der bliver lyst op med et smil, når det færdige resultat kan beundres.

Glaskunst og servietter

Blokhus Lys på Ilsigvej i Hune har sit helt eget eventyr-univers med ikke alene Danmarks måske største samling af farvestrålende lys, men også masser af souvenirs, brugskunst samt farverige servietter i alverdens former og stilarter, og hen over sommeren kan man også eksperimentere med glasfigurer.
Fra klokken 13 hver mandag, tirsdag og onsdag til og med uge 32 kigger glaskunstner Eva Mose fra Pandrup forbi og giver mulighed for, at man kan lave sin helt egen glasfigur, oplyser Heidi Winther.
– Eva Mose tager så figurerne med hjem og brænder dem natten over, og så kan man komme her i butikken dagen efter og hente sin glasfigur, fortæller hun.

Legeplads og roligt hjørne

Og hvis indtrykkene i den flotte butik bliver for overvældende, eller der er brug for en pause, så har Blokhus Lys også et herre-hjørne med et par stole og en automat, hvor der kan trækkes lidt at drikke eller chips, og udenfor er der en stor lukket legeplads, hvor børnene kan bruge deres energi.
Desuden er der borde og bænke på den overdækkede terrasse, hvor man kan nyde sin madpakke, fortæller Heidi Winther.

Jul hele året

Men Blokhus Lys er klar til mere end sommeren og har en fast 200 kvadratmeter stor juleafdeling samt en påskeafdeling.
Som en nyhed er der også kommet en ny og meget populær afdeling med souvenirs med blandt andet T-shirts og håndklæder i butikken, der med knopskydninger gennem årene har vokset sig til en størrelse med det nuværende eventyr-univers på 1.200 kvadratmeter.
Blokhus Lys har nemlig eksisteret i 33 år, og har de sidste 5 år været ejet af Thomas Olesen.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events