Pandrup

Et livsværk skabt på magi

De nuttede, buttede og kluntede Klarborgnisser fylder hvert år flere og flere danske hjem med juleglæde og ren magi, og i år kan nissefamilien fejre 35 års jubilæum. Etly Klarborg åbnede sin første butik i Nordjylland i 1986, men i en alder af bare 4 år formede Etly Klarborg sin første nisse ud af tørvemuld, da hun var med sin mor på arbejde i mosen. Hermed blev frøet sået til et livsværk skabt på magisk fantasi og kærlighed til julen.
– Min mor havde en fantastisk evne til at gøre omgivelserne levende og eventyrlige, og når hun talte om nisser, var jeg aldrig i tvivl om, at de eksisterede. Jeg er opflasket på en eventyrlig fantasi og med mine kreative evner og en helt særlig kærlighed til nisser, siger Etly Klarborg.

Skabt på personlighed
Etly Klarborg har designet flere hundrede nisser og andre nuttede væsener, og hun har et særligt forhold til hver og én figur. Hendes designs er alle inspireret af børn, voksne og dyr, som hun kender eller har mødt på sin vej.
– Da min ældste søn Martin var ganske lille og lå på puslebordet, kravlede hans nattrøje op over den tykke babymave, og så kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at lave en sød lille nisse med samme runde mave og bluse, der stumpede. Den skulle selvfølgelig hedde Martin. Derefter fik alle mine nisser navne, forklarer Etly Klarborg.
Jubilæet markeres med to figurer. Julemanden er en mild, varm og venlig personlighed i en dejlig rund krop. Han er indbegrebet af tryghed og nostalgi – en personlighed vi alle har et forhold til.
Den anden figur er Bette Sonja, Etly Klarborgs mor. Hun er tusindkunstneren, der ikke er bange for noget. En personlighed, der kan skabe et eventyr ud af selv de mindste ting, hende hvis fantasi ikke kender nogen grænser.
 

En ny generation
Fra de første nisser blev støbt, malet og solgt, er Etly Klarborgs univers udvidet til at tælle to butikker, en webshop samt Nissehuset, der er et gammelt hus beliggende et stykke nede i skoven på familiens grund. Her har nisserne indrettet sig, og hver søndag i advent kommer folk fra nær og fjern hertil for at opleve den magi, der er grundstenen i Etly Klarborgs univers.
Juleeventyret har i dag udviklet sig til et familie-eventyr, hvor de tre sønner, Martin, Mads og Mathias er blevet en del af forretningen.

Læs om fantastiske oplevelser og events