Blokhus

Et unikt univers hos Jan Jørgensen

 | FOTO: Poul Nymark
Designsmykker og kurser i smykkekunst

I 2021 etablerede Jan Jørgensen sin smykkeforretning i hjertet af Blokhus – og det gjorde han med hjertet. Fra første færd har konceptet været ”90% værksted, 10% butik og 100% Vesterhav”. Mere end 5000 diamantsmykker og rigtigt mange vielsesringe har siden været udført i Blokhus hvert år, og som Jan Jørgensen siger: ”Vi er vilde med, at folk kigger os over skulderen under processen”. Kombinationen af butik og arbejdende værksted tilsat en masse tydelige tegn på, at man er i en kystby har givet et helt specielt univers og en atmosfære, der tiltrækker mange fra nær og fjern.  – Siden 1989 har Jan Jørgensen Smykker været garant for unikke kvalitetssmykker, og det er en uforglemmelig oplevelse at gå på opdagelse i smykkeuniverset i Blokhus og komme på helt tæt hold af tilblivelsesprocessen. I udarbejdelsen af smykker benyttes kun ædelmetaller som guld og sølv samt diamanter af høj kvalitet. Og som før nævnt er Vesterhavet og naturen en stor kilde til inspiration for de håndlavede smykker. Butikken rummer et eldorado af flotte forlovelses- og vielsesringe i guld, sølv og ædelstål med og uden diamanter.

Største leverandør af diamantsmykker

Hvad angår diamanter, så er Jan Jørgensen Smykker Blokhus den største producent og leverandør af diamantsmykker i Danmark. De findes hos førende guldsmedeforretninger i hele landet, og alle er blevet til i lokalerne i Blokhus. Med Jan Jørgensens ord: ”Vi er ikke bare 100% Vesterhav, men 100 % dansk design og håndværk”.

Snart kurser i smykkekunst

Som en nyskabelse vil der i nær fremtid blive tilbudt kurser i smykkekunst for alle interesserede – ikke mindst målrettet de mange, der drømmer om at blive guldsmed. Der har allerede være generalprøver på kursusaktiviteten, og konceptet vil blive færdigudviklet, når Jan Jørgensens medarbejder, Maja, kommer tilbage fra et ophold i USA 1. juli. Kursusafdelingen forventes at være klar til at modtage kursister i løbet af nogle måneder, og der satses primært på perioden fra januar til april. Imidlertid er det også tanken, at det fra næste år skal være et tilbud til turister om sommeren. Alt yder på, at smykkekurserne vil blive særdeles efterspurgte, så det er et godt råd, når den tid kommer, at være hurtig på aftrækkeren med at tilmelde sig for at sikre sig en plads.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events