Nyheder
imported

Eventyrligt samarbejde

Museum for Papirkunst fortsætter samarbejde med Odense Bys Museer, som råder over et arkiv med over 300 af Andersens eventyrlige originale papirklip.

I næsten 200 år har H. C. Andersens eventyr spredt glæde og læring for generationer af børn, forældre og bedsteforældre, ikke bare i Danmark, men i hele verden. På trods af eventyrforfatterens popularitet, har Papirkunstmuseet i Blokhus opdaget en overraskende kendsgerning om Danmarks nationaldigter; mange voksne og endnu flere børn aner ikke, at H. C. Andersen faktisk var en meget ferm papirklipper.

Samarbejdet

I september 2019 kunne man for første gang opleve et originalt H.C. Andersen papirklip på Museum for Papirkunst. – Vi indgik nemlig en samarbejdsaftale med Odense Bys Museer, som råder over et arkiv med over 300 af Andersens eventyrlige originale papirklip. Det er gået så godt med det første udlån, at der nu kommer et nyt originalt H.C. Andersen papirklip til Blokhus, siger Ditte Ninn, Besøgs- og administrationsleder. Det betyder, at gæsterne kan glæde sig til at opleve et originalt, H.C. Andersen papirklip i museets H. C. Andersen-galleri –  også det næste halve år. – Vi er utroligt stolte over tillidserklæringen Odense Bys Museer udviser os ved at udlåne disse nationale klenodier til os, udtaler Ditte Ninn og fortsætter: – Men så har vi da også måttet anskaffe en bombe- og skudsikker udstillingsmonter som er fastboltet i beton, så vi kan sove trygt om natten.

Svær start på året

– Coronakrisen har været hård ved os. Vi håber at H.C. Andersen-klippene og vores andre fantastiske udstillinger vil blive besøgt af rigtig mange mennesker som på den måde vil bidrage til at bevare museet i Blokhus, afslutter Ditte Ninn.

Læs om fantastiske oplevelser og events