Aabybro

Få overblik over den ny aftale om genåbning her

Et flertal i Folketinget har natten til tirsdag 4. maj aftalt den nyeste plan for genåbning af Danmark, som træder i kraft fra torsdag 6. maj.

Forsamlingsforbud lempes
Det fremgår af aftalen, at konferencer, spillesteder, teatre og biografer og andre lokaler med kulturaktiviteter åbnes med coronapas.
Desuden åbnes – med coronapas – for indendørs idræt for voksne over 18 år.
Endelig fremgår det, at sundhedsmyndighederne skal overveje, om anbefalingerne vedrørende hjemmearbejde kan lempes.
Det indendørs forsamlingsforbud hæves til 25 personer og det udendørs forsamlingsforbud hæves til 75 personer 6. maj.

Desuden sker der følgende ændringer fra 6. maj:

  • 100 pct. fremmøde for afgangselever i grundskoler samt for afgangselever på ungdoms- og voksenuddannelser og 100 pct. fremmøde på erhvervsuddannelserne.
  • 100 pct. fremmøde for 5.-8. klasse i grundskolen i hele landet.
  • Indendørs idræt for personer over 18 år med coronapas og et forsamlingsloft på 25 personer. Gælder dog ikke for kontaktsport for personer 18-70 år. Der åbnes endvidere for al idræt for børn og unge under 18 år samt personer over 70 år. Forsamlingsloftet for idræt for 70+ hæves til 25 personer.
  • Der åbnes for fitnesscentre med krav om coronapas.
  • Kravet om forudgående bordreservation 30 minutter før ankomst ophæves.
  • Serveringssteder og lejede festlokaler kan holde åben efter kl. 23 for private arrangementer,  som bryllup, sølv- og guldbryllup, konfirmation- og studenterfest, fødselsdag, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen. Der må serveres alkohol fra kl. 22 til kl. 5, såfremt fornødne bevillinger foreligger. På serveringssteder vil der gælde sædvanlige krav om coronapas og arealkrav.
  • Konferencer og møder med erhvervsmæssige og faglige formål genåbner med coronapas og op til 1.000 deltagere i sektioner á 500, hvor deltagerne er siddende. Kravet om coronapas gælder ved både uden og indendørs arrangementer.
  • Spillesteder, teatre og biografer og øvrige lokaler med kulturaktiviteter genåbner med coronapas både ude og inde og op til 2.000 tilskuere i sektioner á 500, hvor tilskuerne sidder ned på faste pladser med retning mod en scene o. lign. Grænsen på 2.000 tilskuere gælder kun for indendørs arrangementer.

Gradvis genåbning
Det fremgår af rammeaftalen, at aftalepartierne i faser med 14 dages intervaller ønsker – gradvist og fleksibelt – at udfase restriktioner. Der er enighed om, at genåbningen af samfundet skal ske gradvist og fleksibelt.
Bag aftalen står Socialdemokratiet og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance samt Alternativet.

Du kan læse hele aftalen her:
Aftale-6.-maj-2021-ENDELIG.pdf (justitsministeriet.dk)

Læs om fantastiske oplevelser og events