Nyheder
imported

Familiecamp i sommerferien på Ingstrup Efterskole

Ny feriemulighed med stemning fra familiehøjskole og mad fra badehotel

Tekst: Martin Frandsen Foto: Presse

Til sommer tilbyder Vilgurd Familiecamp et helt nyt koncept for børnefamilier, der gerne vil holde bæredygtig ferie.

800 meter fra havet
I ugerne 27, 28 og 29 bliver Ingstrup Efterskole nemlig omdannet til familiecamp med stemningen fra familiehøjskolen samt maden fra badehotellet og friheden fra det klassiske sommerhus.
Og så med en placering kun 800 meter fra Vesterhavet.
– Jeg arbejdede for Jammerbugt Kommune med nogle camps på Ingstrup efterskole i sommer og undrede mig over, at denne flotte efterskole med 48 superlækre værelser slet ikke var i spil, når alt andet var udsolgt, og eneste mulighed for at holde ferie var at slå et telt op på en mark, fortæller initiativtager, Uffe Truelsen om ideen bag Vilgurd Familiecamp.

Masser af muligheder
Derfor tog han kontakt til efterskolen og indgik en aftale om at leje den, når den nu alligevel stod ferietom.
Og det er ikke alene de 48 værelser med eget bad og toilet samt spisesal og køkken, Uffe Truelsen har lejet, men også de øvrige faciliteter som klatrevæg, hal, fodboldbane og fitnesscenter.
Der kommer også aktivitetspiloter med underholdning til hele familien – på den rolige lavpraktiske måde.
Det kan være alt fra Nordjysk Mesterskab i Jorden er Giftig, til sandslotskonkurrence, kreaværksted, gå ture, morgenyoga, tons i hallen, flødebolleværksted, det 16 meter høje klatretårn, sanketure og meget.
– Det bliver ikke noget højtflyvende, men noget hvor familien kan være sammen.

Økologi og lokale råvarer
Samtidig er der fokus på økologi og lokale råvarer.
– Hele Nordjylland er et stort og helt fantastisk spisekammer, i vand og på land. Jeg har udvalgt nogle lokale producenter, som jeg ved kan levere alle de råvarer, man normalt kun kan drømme om, siger Uffe Truelsen, der selv er kok.
– Min kone og jeg har selv jagtet en bæredygtig ferieform, hvor man som børnefamilie har kunnet nyde friheden og praktikken fra all inclusive uden at gå på kompromis med de værdier, vi har i hverdagen. De råvarer og den madkvalitet, vi selv drømmer om at blive mødt med, når vi holder ferie, kommer vi til at servere. Også for børnene, for de fortjener næsten mere end alle andre at spise godt på ferien og måske smage på nye ting, fortæller Uffe Truelsen.
Læs mere om familiecampen på vilgurd.dk 

Læs om fantastiske oplevelser og events