Blokhus Medier_logo-01
Aabybro

Familier og unge må nu bo i plejeboliger

Svært at leje ældreboliger ud

Siden Biersted Plejecenter blev nedlagt i 2015 har de tilhørende plejeboliger på Stationsvej 51 G til 51 S stået tomme, da det ikke har været muligt at leje dem ud.
Det samme gør sig gældende for ældreboligerne på Stationsvej 53D og 53G.

Et af de tomme lejemål. Foto: Vores Jammerbugt

Nye lejemål
Derfor har kommunalbestyrelsen besluttet at gøre brug af sin ret til at åbne op for udlejning til erhvervsformål af boligerne som tilladt, når der er ekstraordinære vanskeligheder ved at leje boligerne ud.
– Det er ikke sådan at forstå, at der så kan rykke en frisør eller en massør ind i lejemålene. Men det bliver muligt at leje boligerne ud til andre end ældre, så boligerne kan komme i betragtning som også ungdoms- eller familieboliger, fortæller borgmester Mogens Chr. Gade(V).

Lys i vinduerne
– Ved udlejning af alle boliger sparer kommunen en halv million kroner i tomgangshusleje om året, og det ville også være godt at få lys i vinduerne, uddyber han den halve snes lejemål.
Borgmesteren tilføjer, at initiativet sker på baggrund af en konkret henvendelse.

Aktivitetscentret bliver stadig benyttet. Foto: Vores Jammerbugt

Muligt i op til to år
Det er tilladt at leje boligerne ud på disse vilkår i op til to år, ellers siger loven om almene boliger, at kommunalbestyrelsen skal nedlægge de almene boliger, hvis de ikke kan lejes ud den berettigede personkreds.
Men med den demografiske udvikling i Aabybro-området in mente, mener politikerne, der på sigt vil blive brug for pleje- og ældreboligerne.

Berører ikke Centerrådet
Beslutningen om udlejning til private formål kommer ikke til at berøre brugerne af det tidligere plejecenter – som er blandt andre Centerrådet, sygeplejeklinik og IT-café for seniorer.

Læs om fantastiske oplevelser og events