Blokhus

Fandt plastikposer fra 80´erne i klitterne i Blokhus

Foto: Poul Nymark
Tirsdag 7. juni var Race for Oceans nået til Blokhus under den lange tur langs hele Vestkysten for at indsamle og sætte fokus på den stigende plastikforurening.
Og i løbet af den ene dag – inden turen onsdag efter gik videre mod nord og Løkken Strand – så blev der ved Blokhus indsamlet hele 51 kilo plastikaffald og dertil kommer træ og glas, oplyser Signe Simonsen, Race for Oceans.

Gamle poser
Særligt ved klitterne ved Sømærket og badehusene blev der gjort opsigtsvækkende fund.
– Her stak der plastikposer ud af klitterne, og vi fandt en ostepops-pose fra 1985, en ris-pose fra 1988 og en pose til taffel flæskesvær, der var dateret til 1984, og igen af dem var nedbrudt, fortæller Sigen Simonsen.
Desuden blev der fundet små plastik-piller, som er plastikråprodukter, og de er så små, at det ikke er et uoverskueligt arbejde at indsamle dem med håndkraft, og derfor skal der teknologi til, pointerer Signe Simonsen.
– Plastikpillerne er enten blevet tabt af et containerskib, eller kommer fra plastproduktion på land, siger Signe Simonsen.

For 4. år
Det er 4. år, Race for Oceans, som blandt andre er støttet af Sol og Strand, tager turen langs Vestkysten for at skabe fokus på den stigende plastikforurening i havene.
Det sker med en stafet, hvor der indsamles plastaffald, og hvor deltagerne både får motion og oplever et fællesskab i den gode sags tjeneste, som understøtter FNs verdensmål 14 – Livet i havet.
Turen strækker sig fra Sylt til Skagen over 19 dage fra 13. maj til 22. juni.
Det er en rute på 456 kilometer, som er inddelt i 55 etaper, og undervejs vil eksperter fortælle om konsekvenserne af plastikforureningen i havene omkring os.

Læs om fantastiske oplevelser og events