Nyheder
imported

Fantastiske fællesskaber

En helt ny kampagne der hylder fællesskabet blev tidligere på året skudt i gang. To fællesskaber i Jammerbugten er med i opløbet om min. 50.000 kr, og nu skal der stemmes.

Hvor findes det mest fantastiske fællesskab i den nordjyske region og i hele Danmark? Det har TV 2 Nord sat sig for at finde ud af. Derfor lancerede de sammen med de øvrige TV 2 Regioner i Danmark, tidligere på året, projektet ”Fantastiske Fællesskaber”. Projektet går ud på at fejre alt det, som danskerne har sammen, og at finde frem til det unikke sammenhold, der fortjener titlen som Årets Fantastiske Fællesskab – og en medfølgende pris på 50.000 kroner.

– Vi har en stærk foreningskultur både i Nordjylland og i hele Danmark og rigtig mange dyrker deres interesser i et fællesskab. Det er jo vidt forskellige ting, som folk samles omkring. Nogle fællesskaber er store og andre små, men fælles for dem er, at vi mødes for at støtte op om det, der optager os i livet. Vi vil gerne være med at holde fast og styrke den tradition, udtaler Ingrid Buch, programchef på TV 2 Nord.

Støttet af fonde

Samtlige af Danmarks otte TV 2 Regioner er med i Fantastiske Fællesskaber, og projektet støttes af Lokale- og Anlægsfonden og Tuborgfondet. Det har gjort det muligt at løfte projektet til at være landsdækkende og samtidig sikre en stor gennemslagskraft i alle dele af landet. Vinderen fra hver region går videre til landsfinalen, hvor det fællesskab, der får flest stemmer, vinder yderligere 100.000 kroner og ikke mindst titlen som Årets Fantastiske Fællesskab. Der er altså en samlet præmiesum på 150.000 kroner til det fantastiske fællesskab, der går hele vejen.

Filmoptagelser i Blokhus og Ingstrup

For at give danskerne indsigt i de fællesskaber, som de kan stemme på, blev der tidligere i august produceret en lille portrætfilm om hver af de i alt 80 nominerede foreninger fra hele landet. I Jammerbugt Kommune er hele 2 foreninger med i ”slutspurten”. Blokhus Strand Baadlaug, der holder til i Fiskernes Hus på Blokhus strand samt Ingstrup Forsamlingshus – Borgernes Hus, der findes i den lille landsby blot 10 km. fra Blokhus.

I Både Blokhus og Ingstrup takker foreningerne for det store fremmøde og opbakning, da optagelserne skulle ”i hus”. Begge steder blev der afviklet spændende aktiviteter og tiltag, der på bedste vis skal være med til at promovere stedernes fantastiske fællesskaber.

Giv din stemme

Fra den 3. september vil alle videooptagelser blive offentliggjort på Tv2 Nords hjemmeside, ligesom sms-afstemningen åbner. Der kan stemmes til og med den 23. september. Resultatet af afstemningen offentliggøres fredag den 28. september (som også er ”Frivillig fredag” – Danmarks nationale frivilligdag). Alle kan stemme på det fællesskab, de mener er det mest fantastiske.

 

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events