Nyheder
imported

Fart i farverige drager over Blokhus Strand

Blokhus Wind Festival med drage-entusiaster og paraglidere.

Tekst: Martin Frandsen Foto: Poul Nymark

Himlen over Blokhus Strand var dekoreret af farvestrålende drager i alle former og størrelser, da drage-entusiaster fra Danmark og Tyskland i weekenden 14. og 15. august var samlet til den internationale Blokhus Wind Festival.
Den plejer at finde sted i pinsen, men var i år flyttet til august på grund af forårets Corona-restriktioner, oplyser eventkoordinator Jette Grønhøj på vegne af arrangørerne, Erhvervsforeningen Destination Blokhus og VisitJammerbugten.

Fantasidyr

Derfor kunne det interesserede publikum opleve drager formet som bamser, fantasidyr og figurdrager, og som hovedregel er dragerne hjemmesyet.
En af entusiasterne, som har været med fra starten, er Alex Sørensen fra Ry. Han havde taget familien og et hav af hjemmebyggede og -syede drager med til Blokhus Strand.
– Det begyndte vel for 20 år siden med, at vi var nogle garvede skandinaviske drageflyvere, som samledes her, og så kom Jette Grønhøj for 5-6 år siden og fortalte, at man gerne ville være med til at gøre det større og til en windfestival, fortæller Alex Sørensen.
Derfor bød weekenden ikke alene på drager i alle afskygninger, men også besøg af  PG Nord Paraglideklubben Nordjylland, som viste og fortalte om deres paraglidere, samt anderæs for børnene og karameludkast fra en dragefærge.

Bygger dem selv

Alex Sørensen begyndte at flyve med drager som teenager – for mere end 25 år siden, og han er for længst holdt med at tælle, hvor mange han har.
– Mange af os, der er til denne festival, har selv bygget vores drager. Det er fascinerende at sidde om vinteren og bygge dem og så prøve at se dem flyve i sommerhalvåret.
– Det er fedt at se på, og det er meget dekorativt, siger Alex Sørensen.
Mange tror at flyve med drage handler om, at det skal blæse en pelikan, eller at man skal løbe sin drage op i vejret.
– Hvis det er nødvendigt at løbe den op, så er den enten bygget forkert, eller det blæser for lidt, forklarer Alex Sørensen, der flyver med drager med én line, som er fastgjort til jorden og derfor kan passe sig selv, modsat drager med to eller flere liner, som skal styres.
– Det er dejligt at være tilbage i Blokhus. Helt sikkert, siger Alex Sørensen om muligheden for endelig at kunne deltage i Wind Festival igen.

Populær strand

Den brede strand er nemlig meget populær hos drage-entusiasterne, da dragerne kan komme til vejrs, uanset hvor vinden kommer fra.
– De elsker simpelthen Blokhus, fortæller Jette Grønhøj.
Dog var den stærke vind en udfordring ved dette års udgave.
– Det betød, at de helt store drager først kom op, når der var knap så meget vind, men festivalen gik godt, og der var masser af drager, siger Jette Grønhøj.
 

Læs om fantastiske oplevelser og events