Nyheder
imported

Farvel finhval – og på gensyn

Med mere end 230 indgange i timen, i de perioder hvor finhvalen var bemandet med hvalguider, var udstillingen af Finhvalen i Blokhus en succes.

Finhvalen, Blokhushvalen, hvalen, kæmpen.. Kært barn har mange navne, og nu siger den på gensyn i 2018

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Udstillingen om finhvalen åbnede officielt på festlig vis lørdag den 8. april 2017. ”Finhvalen kom hjem” blev der sagt, fordi den de næste 3 måneder skulle udstilles i en stor glascontainer på Torvet i Blokhus. Siden har de frivillige hvalguider næsten hver weekend, i helligdage og i højsæsonen underholdt de mange og nysgerrige gæster, som har besøgt udstillingen.  Faktisk er der tale om, at der var mere end 230 gæster ”inde i hvalen” i timen, i de perioder, hvor finhvalen var bemandet med de frivillige hvalguider.  – Derudover har rigtig mange nydt synet af hvalen – der både har vakt begejstring for det helt lille publikum, men ikke desto mindre har det voksne også været betaget af skelettet fra den meterlange finhval, udtaler Jannie Ratke O’Connor fra VisitJammerbugten Blokhus.

Det kendte feriebarn vender tilbage i 2018, hvor den også vil være at finde på Blokhus Torv. Indtil da, vil den fremover kunne ses på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. 

Læs om fantastiske oplevelser og events