Feriepartner Blokhus
Presse

Feriehusudlejer i Blokhus opfinder ny emballage

Presse:

Feriehusudlejer i Blokhus opfinder ny emballage og sparer over 4.500 plastikposer årligt

I uge 42 tog Feriepartner i Blokhus endnu et skridt i den rigtige retning for at mindske klimaaftrykket i feriehusbranchen. Den lokale feriehusudlejer erstatter nemlig nu den eksisterende plastemballage med linnedposer af genanvendeligt stof. På den måde spares miljøet for mere end 4.500 plastikposer om året.

Siden 2019 er antallet af gæster, som forventer bæredygtige og miljøvenlige forhold på deres ferie, vokset. Sådan lyder det i VisitDenmarks seneste Image- og Potentialeanalyse fra 2022. Denne udvikling mærker man blandt andet hos Feriepartner Blokhus, som nu tager endnu et skridt i retningen mod at stimulere den grønne omstilling.

I uge 42 udrullede den lokale feriehusudlejer i fællesskab med landets 27 øvrige Feriepartner-bureauer en helt ny type emballage af genanvendeligt materiale, som kan spare miljøet for betydelige mængder af plast og dermed mindske CO2-aftrykket.

Feriepartner Blokhus
Feriepartner Blokhus
Feriepartner Blokhus

– Fra vores kontor i Blokhus udleveres der knap 5.000 linnedpakker årligt, og alle er pakket i plastik – så indenfor en 5-årig periode sparer vi miljøet for lige godt 25.000 plastikposer. Vi har alle et ansvar for den grønne omstilling, og vi er stolte over dette tiltag, men det stopper ikke her, og vi arbejder på flere tiltag som bliver søsat i den kommende periode, fortæller Trine Flindt, som er partner og bureauleder hos Feriepartner Blokhus.

Den nye, genanvendelige emballage er udviklet i tæt samarbejde med Nordens førende vaskerikoncern, De Forenede Dampvaskerier, som leverer linnedpakker til en stor del af feriehusbranchen i Danmark. Ambitionen med samarbejdet er da også på sigt, at stofemballagen skal udrulles i hele kystturismen:

– I dag leverer vi linnedpakker til en stor del af feriehusbranchen, og det er ambitionen, at overgangen til stofemballage skal tilbydes til hele branchen fra 2023. Lykkes dette kan vi i fællesskab spare miljøet for op mod 3,3 millioner plastikposer over de næste fem år, fortæller Andreas Nyborg, om er divisionsdirektør hos De Forenede Dampvaskerier.

Det nye emballagetiltag er blevet testet med positive resultater siden foråret 2022, hvor tre af Feriepartners lokalbureauer har cirkuleret 3.000 stofposer med de udleverede linnedpakker.

Læs om fantastiske oplevelser og events