Nyheder
imported

Feriepartner Blokhus belønner gode oplevelser

Har du verdens bedste idé der gavner områdets mange gæster, turister og lokale? Så skulle du måske kigge lidt nærmere på Feriepartners Oplevelsespulje.

Michael Bisgaard, Palle Holmbech og Trine Flindt fra Feriepartner i Blokhus ser frem til at modtage ansøgningerne til dette års oplevelsespulje. 

Tekst og Foto: Lotte Kande 
Hos Feriepartner Blokhus går man op i gode oplevelser for både sommerhusejere, gæster og for alle andre, der bor i lokalområdet. Derfor besluttede man ved årsskiftet 2017/2018, at stifte en såkaldt Oplevelsespulje, hvor personer, foreninger eller lokale ildsjæle kunne søge om tilskud til at iværksætte initiativer, der alle bidrog til at gøre et besøg i Blokhus til en ekstra god oplevelse. Puljen blev taget godt imod og spændende oplevelser og aktiviteter som Blokhus Fly-In og Blokhus Kanonlaug blev honoreret. Nu er Feriepartner Blokhus igen klar med en ny ansøgningsrunde.
100.000 kr. til Blokhus 
Feriepartner Blokhus uddeler over kr. 100.000,-  i løbet af 2019. Når året er slut, uddeles der desuden, igen i år, yderligere kr. 100.000 kr. til de tre bedste projekter blandt alle projekter fra hele Danmark. Uddeling, kaldet ”Feriepartnerprisen”, er en samlet pris for alle landets 27 bureauer i Feriepartner-kæden. I indeværende år vandt bl.a. Løkken Molefestival landsprisen og kunne bryste sig af en check på yderligere kr. 50.000,-.  I alt støttes gode danske projekter med over en mio. kr. i 2019 fra Feriepartner Danmark.
-Vi har skabt denne oplevelsespulje fordi vi ser vigtigheden i, at være medvirkende til at gøre vores feriedestination endnu mere attraktiv overfor vores turister, men også overfor de mange fastboende, udtaler Trine Flindt, bureauleder ved Feriepartner i Blokhus og fortsætter; – for os er det vigtigt at brande vores lokalområde og støtte lokale initiativer, hvad enten det er en ny ”verdens bedste idé” eller en allerede eksisterende, der kunne have brug for en håndsrækning, siger hun. 
Et lokalt bureau der støtter lokale initiativer
Palle Holmbech, der er én af de tre partnere i Feriepartner rundt i det nordjyske fastslår endvidere, at man med initiativet også ønsker at slå fast, at Feriepartner i både tanke og handling er lokalt forankret bureau, der derfor naturligvis også bakker op om lokale initiativer. – Vi har ved Feriepartner altid støttet relevante aktiviteter og events, forskellen er nu blot, at det synliggøres på en måde, hvor alle kan byde ind. Ved at sikre gode oplevelser for både lokale og turister får vi god sammenhæng mellem vores ambition om dels at være en aktiv del af lokalmiljøet, samtidig med at vi gør noget, der tilgodeser vores gæster og sommerhusejere. Selvom vi lever af at udleje sommerhuse til feriegæster, så er det også en stor del af vores DNA at være noget for det lokalsamfund hvor vi selv bor og driver forretning og dermed støtte op om det lokale liv og udviklingsinitiativer til gavn for alle, afslutter han. 
Ét initiativ – to dele 
Hele initiativet består af to dele – en uddeling af midler fra de lokale Oplevelsespuljer, som finder sted omkring påske, og så den landsdækkende finale til november. I finalen deltager de bedste lokale puljemodtagere fra alle landets 27 Feriepartner-bureauer.
I forhold til hvilke initiativer der kan opnå støtte oplyser Trine Flindt, at man i udvælgelseskomiteen har fokus på aktiviteter, oplevelser og begivenheder, der øger oplevelsesværdien i lokalområdet. Der findes ikke et facit til den rette oplevelse. Komiteen er åben for alle spændende initiativer og oplyser endvidere, at man i Blokhus afdelingen har valgt, at man minimum støtter de udvalgte projekter med kr. 10.000,- for at sikre en vis form for ballast. 
Ansøgningsfrist 1. marts
Fristen for at indsende forslag er 1. februar. Ansøgningsskema kan hentes på hjemmesiden feriepartner.dk/oplevelsespulje, på mail oplevelsespulje@feriepartner.dk eller ved at aflevere ansøgningen personligt på Blokhus kontoret.  

Feriepartner Blokhus er en del af Feriepartner Danmark, som er landet største kæde af lokale, selvstændige udlejningsbureauer. Feriepartner Danmark udlejer mere end 6.000 feriehuse over hele Danmark, heraf 500 feriehuse i Blokhus. 
 

Læs om fantastiske oplevelser og events