Nyheder
imported

Festival, foredrag, teenagere i hopla og en ny musikscene

SET & SKET: Tilbageblik på strandrensning og andre af de mange begivenheder i området.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Presse

Miraklerne i Norh

Torsdag 23. september trak ”Miraklerneinorh” fulde huse i Kulturhusets koncertsal. Køen var lang, og forud for Noazofias foredrag nød publikum en lækker tapas i stedets orangeri.
Det blev et livsbekræftende og inspirerende foredrag om at overvinde, om at udvikle og om at stå ved sig selv. En personlig fortælling fra Noazofia, hvor hun delte åbent ud om en frivillig tvangsfjernelse, utallige opholdssteder og en plejefamilie, som førte hende ud i et liv med stoffer og kriminalitet.
Omdrejningspunktet blev sønnen Norh, der reddede hendes liv og gav hende gnisten tilbage. Nu lever og ånder hun for at dele hendes historie til motivation og inspiration for andre. Og det mærkede salens næsten 250 gæster.

Brian Holm

Ikke færre end 175 gæster mødte op i Nols Hallen da den professionelle cykelrytter, Brian Holm, torsdag 30. september skulle holde foredrag.
Da de spisende gæster havde fået sulten stillet med en lækker efterårsgryde gik Brian Holm på podiet. Og i to timer kun afbrudt af en lille pause tryllebandt han publikum med fortællingen om sit liv fra murersvend, ung cykelrytter – succes og smerter – doping og cancer til livet som familie far.
Bag arrangementet stod SIF, Saltum Trim, Saltum Skole, Liv i by og skole samt praktisk hjælp fra Unge i Front fra Saltum Skole.

Den bedste ven

Blokhus Hundefestival havde 11. og 12. september en velbesøgt weekend i hundens tegn hos Rødhus Klit Feriecamping med hunde fra stort set alle racer med deres glade og stolte ejere.
Der var stande med salg af alt der hører til i hundens univers. Desuden var der flere opvisninger med både retrivere og schweisshunde, og der blev givet flere gode tips.
Børnene fik mulighed for at vise deres firbenede venner frem og få en lille præmie, mens Niels Guldager fra Jægerforbundet med konceptet NaturligVis lærte fra sig om natur, bålmad og viste forskellige teknikker, så børnene kan gebærde sig i naturen.

Strande blev renset

Både mennesker og dyr var i aktion på stranden i Blokhus, da Race for Oceans og Sol og Strand inviterede til strandrens i weekenden 18. og 19. september.
Det nordjyske ægtepar Greta og Jesper Kristiansen løb med et gavekort til et ferieophold, da Sol og Strand inviterede til strandrensning på de nordjyske strande sammen med organisationen Race for Oceans.
Sol og Strand deltager, fordi det er vigtigt med smukke og rene strande.
– Sol og Strand ved, hvor vigtigt det er, at vi har smukke og rene strande og rydder op i den plastic, der kommer ind på kysterne, siger Per Dam, direktør for Sol og Strand.

Rekord Blå Mandag

Efter et år med lock down pga. Corona blev konfirmanderne nu sluppet løs til en festlig og hyggelig blå mandag i Fårup Sommerland 13. september, hvor forlystelsesparken sprang skalaen med omkring 3.000 glædesfyldte konfirmander.
Først hyggede konfirmanderne sig i parken, og da parken lukkede for øvrige gæster samledes omkring 1500 konfirmander til fællesspisning på 2 restauranter i parken og ca. 220 forældre spiser i restauranten på hotellet.
Efter spisningen havde de unge mulighed for at prøve de største forlystelser igen inden mørket faldt på, og aftenen sluttede kl. 20.30.

Musik hos Kalstrup

Spillestedet i Blokhus har afviklet sit første arrangement på nyskabelsen Lille Scene på 1. salen hos Livsstilhuset Kalstrup på Blokhus Torv.
Nordstjernen i Blokhus er fortsat Spillestedets hjemsted for de større koncerter. For nemheds skyld betegnes Nordstjernen nu som Store Scene.
Lille Scene er omgivet af flotte rammer i form af Galleri og inventar i Livsstilhuset og skal give plads til musikere, der enten er nyere eller repræsenterer en knap så kendt genre. Målet er at tilbyde oplevelser med nærhed og intim hyggelig stemning.
Det blev sangeren, troubaduren og historiefortælleren Søren Krogh og Janus Bechmann, der var de første kunstnere på Lille Scene.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events