Nyheder
imported

Firma i fokus: EBK fejrer 40 år med fritids- og helårshuse

I de sidste 40 år har familievirksomheden EBK HUSE A/S bygget mere end 6000 huse i Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Island og Japan. Og selvom husene har ændret sig igennem tiden, er det stadig familien Keinicke, der står bag.

Tekst: Lotte Kande (redigeret) – Foto: Presse

EBK HUSE A/S blev stiftet i 1976 af Erik B. Keinicke og hustru Marianne Keinicke, og har siden gennemgået en rivende udvikling og er i dag én af Danmarks førende fritidshusproducenter med udstillinger i Aarhus, Middelfart, Slagelse og Roskilde og salgskontor i Aalborg. Familievirksomheden gennemførte for 5 år siden et generationsskifte, og ledes i dag af grundlæggernes børn adm. direktør Jesper Keinicke og salgsdirektør Dorte Keinicke.

Idégrundlaget er det samme

– Det er klart, at der er sket en stor udvikling siden virksomhedens start. Men selv om husene har ændret sig, er idégrundlaget stadig det samme, at levere huse i høj kvalitet, god arkitektur og indretning til konkurrencedygtige priser. Vi startede med én husmodel, Musholm, og i dag har vi et bredt produktprogram med syv fritidshusserier med hver deres arkitektur, der alle kan tilpasses individuelt forklarer Jesper Keinicke. Arkitekturen spænder fra det klassiske sommerhus med småsprossede hvide vinduer og afvalmet tag, til den mest moderne arkitektur.

Fremtiden tegner sig spændende for EBK
EBK HUSE A/S har siden starten ligget i Slagelse, og det er stadig hér virksomheden har sit hovedkontor og elementfabrik, hvor størstedelen af husene bliver produceret. – Vi har et mål om at fortsætte udviklingen og væksten af virksomheden, og flere af vores forretningsområder er i positiv udvikling. Den fremtidige vækst skal bl.a. komme fra en fortsat udvikling af vort brede husprogram, suppleret med vores arkitektpakker med helt individuelle og unikke løsninger, samt fra datterselskabet EBK Projekt ApS, der som en service til vores gamle kunder tilbyder til- og ombygninger til eksisterende EBK huse, fortæller Jesper Keinicke. – Men udviklingen og væksten lykkes kun gennem hårdt arbejde og sammen med vores dygtige, erfarne og meget engagerede medarbejdere såvel som vores mangeårige samarbejdspartnere, siger Jesper Keinicke.

Eksporten i vækst
Det er ikke kun på hjemmemarkedet, at EBK ser spændende muligheder, også de primære eksportmarkeder Tyskland, Norge og Sverige tegner lovende de kommende år.
– Vi har været i Tyskland siden 1986, og har opført over 1500 huse. Både helårshuse, feriehuse og ferieparker, og her forventer vi også fremover stor efterspørgsel på vore huse. Dette gælder også i Norge og Sverige, hvor EBK har etableret datterselskaber og har åbnet egne kontorer og udstilling.

– Eksporten udgør en stor del af vores forretning, og vi kan se, at vores arkitektur og kvalitet tiltaler nærmarkederne. Generelt ligger vores styrke i vores brede produktprogram, og i vores store branchekendskab, som vi har opbygget igennem de sidste 40 år, afslutter Jesper Keinicke. 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events