Aabybro

Fjernvarme på vej til Biersted og Nørhalne


Som tidligere omtalt i VoresJammerbugt kan borgere og virksomheder i Biersted, Nørhalne og Aabybro, der er særligt ramt af de meget høje priser på naturgas, sandsynligvis vælge fjernvarme fra 2023.

En god løsning
Midt i maj 2022 sendte Aabybro Fjernvarme projekter for fjernvarme i Biersted samt på Bispehaven i Aabybro og til erhvervsområdet i den sydlige del af Aabybro til kommunens godkendelse. 
Og Aalborg Forsyning har varslet, at de meget snart kommer med et projekt for fjernvarme til Nørhalne.
Derfor er der godt nyt til borgere, der ønsker fjernvarme som varmekilde.
– Vi er meget glade for, at de to fjernvarmeforsyninger har taget initiativ til at levere fjernvarme til Biersted, Nørhalne og flere områder i Aabybro. Det er rigtig godt for borgernes og virksomhedernes økonomi, og så er det en stor fordel for klimaet at udfase naturgassen, siger formand for teknik- og miljøudvalget Michael Krogsgaard.

Vent på varmen
Projekterne skal godkendes af kommunalbestyrelsen.
Derefter skal anlægsarbejderne færdigprojekteres og sendes i udbud.
– Det kræver en del forarbejde, inden borgerne kan tilbydes fjernvarme. Derfor kan fjernvarmeforsyningen til Biersted og Nørhalne først laves i 2023. Til gengæld kan borgere og virksomheder se frem til lavere energiudgifter fra vinteren 2023-2024 og fremover. Jeg håber, at borgerne og virksomheder kan klare den så længe. Det er i hvert fald vores anbefaling, at man venter på fjernvarmen i stedet for at investere i andre løsninger, udtaler Michael Krogsgaard.

Se tidligere omtale om fjernvarme-områderne her:

Grøn Lørdag, gode tilbud og svar om varme og skrald – VoresJammerbugt

Læs om fantastiske oplevelser og events