Nyheder
imported

Flere danskere vælger arkitekttegnede sommerhuse

Danskerne foretrækker i stigende grad stilrene og arkitekttegnede sommerhuse. Danmarks største producent af fritidshuse oplever en markant efterspørgsel efter eksklusive serier.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

– Flertallet af vores huse bliver opført på grunde, hvor der oprindelig stod et andet sommerhus i forvejen. Årsagen er, at flere ønsker at udskifte deres gamle hus med et mere moderne, lyst og miljøvenligt design, fortæller Dorte Keinicke, der er marketingdirektør i EBK. Firmaet har eksisteret siden 1976 – og derfor et stort kendskab til forbrugerne og markedet.

Hver fjerde gang firmaet opfører et hus i dag, er det i et moderne design.
– Vi sælger både klassiske og minimalistiske huse med vinduer fra gulv til loft og romantiske og nostalgiske huse med sprossede vinduer. Men vi har en stigende efterspørgsel efter et stilrent look, der udfordrer det traditionelle billede af et sommerhus, siger Dorte Keinicke.

Dansk arkitektur hitter
I 2013 indgik typehusfirmaet et samarbejde med det danske arkitektfirma ONV Arkitekter. Resultatet blev serien ONV Living, der har både en stram og åben arkitektur med enkelhed, lysindfald og funktionalitet i fokus. Den fabriksfremstillede arkitektserie er nu især efterspurgt.
– Vi opfører huse i hele landet, men mærker en særlig interesse for denne stil. Danskerne ønsker unikt design og fleksibilitet i indretningen, fortæller Dorte Keinicke.

Ydre enkelhed giver indre ro
Det er ikke kun seniorer, der vælger at blive sommerhusejere eller udskifte det gamle.
– Ind til for nogle år siden var vores primære købere over 50 år. Nu mærker vi en stigning i antallet af par i fyrrerne med mindre børn, der ønsker at realisere deres sommerhusliv tidligere end planlagt. De søger en autentisk ferieform tæt på naturen – og allerhelst på deres eget sted, hvor de kan sætte deres eget aftryk, oplyser Dorte Keinicke.

Efterspørgsel efter klimavenlige huse
EBK er det eneste hustypefirma, der har fået sine huse certificeret af Teknologisk Institut, og som dermed opfylder kravet til Dansk Indeklima Mærkning.
– Vi oplever, at det har stor betydning for vores kunder, at de kan gøre et aktivt tilvalg og være med til at sikre et sundt klima. Vi arbejder løbende på at optimere klima og miljø i vores huse, siger Dorte Keinicke.
 

Læs om fantastiske oplevelser og events