Blokhus

Flotte veteranfly lander på Blokhus strand

 | FOTO: Poul Nymark
Blokhus Fly-In er tilbage

Det er en sikker publikumstræffer, når Erhvervsforeningen Destination Blokhus inviterer til Blokhus Fly-In søndag d. 20. august.
Hele luftrummet over Blokhus strand fyldes med alt lige fra propelfly, gyrokoptere og veteranfly. Det er underholdning for hele familien, og det er altid en meget populær event. Tusindvis af mennesker samles på Blokhus Strand, og finder en plads på toppen af klitterne alt imens det ene fly efter det andet lægger an til landing på den brede, hvide sandstrand, hvor Vesterhavet og de hvide klitter danner kulissen på hver sin side. 
-Op mod 20 flotte fly har meldt deres ankomst, og vi glæder os til at byde dem velkommen igen i år, hvor en del af dem er gengangere fra tidligere år, siger Jannie Ratke, eventansvarlig i Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Udvalgte fly og piloter

Som altid er der stor interesse for at være med i arrangementet. Det er dog kun de mest rutinerede, der får lov til at deltage, da det kræver en stor portion erfaring og præcision at lande på den ujævne strand. Sikkerheden er højt prioriteret, og det kræver særlige tilladelser at gennemføre denne type event.
Derfor er Blokhus Fly-In 2023 også et lukket arrangement, hvilket betyder, at det ikke er muligt at deltage som pilot, medmindre det er aftalt med arrangørerne.
Et af de udvalgte fly, der skiller sig ud fra mængden af det ellers helt særlige felt af interessante fly, er Jesper Borbye i sin vandflyver. En SeaRey, som er Danmarks eneste privatejede søflyver, der både kan lande på jorden, men også direkte på vandet.     
Der bliver rig lejlighed til at se nogle fantastisk flotte veteranfly og følge med på helt tæt hold, når de erfarne piloter laver en let og elegant landing på stranden. De første fly er planlagt til at lande kl. 12.30.

Meet & Greet

Niels Hemmingsen, direktør i Aalborg Lufthavn,  byder velkommen kl. 13.30. Han har en fortid i Flyvevåbnet, og står klar på stranden til at byde piloterne velkommen til Blokhus. Når flyene er landet, kan de blive studeret indgående, når der er det meget populære Meet & Greet på stranden.
Her står piloterne klar til at fortælle om deres fly og ikke mindst om deres til tider dramatiske oplevelser og erfaringer i luften. Efter at have nærstuderet de mange fly, så er der mulighed for at deltage i en publikumskonkurrence, hvor man kan stemme på sit favoritfly. I den forbindelse vil der blive trukket lod om nogle attraktive præmier inden der er takeoff for alle fly kl. 16.30.

Nyttig info

Arrangørerne bag Blokhus Fly-In 2023 forventer at arrangementet igen i år bliver et tilløbsstykke, og de krydser fingre for et perfekt flyvejr, men oplyser samtidig, at de er nødt til at tage forbehold for vindforholdene. Sikkerheden er altoverskyggende, så hvis vejret ikke arter sig, kan arrangementet aflyses.
På grund af den store interesse og den ekstra tilstrømning af biler, opfordres alle besøgende også til at anvende alternative tilkørsler, som f.eks. også fra Saltum strand.

Program

12.30 Flyene lander på stranden

13.30 Velkomsttale v/ Niels Hemmingsen, direktør Aalborg Lufthavn

14.00 Meet & Greet – se flyene tæt på og tal med piloterne

16.15 Publikum forlader landingsområdet

16.30 Takeoff

Læs om fantastiske oplevelser og events