Blokhus

Fly By i Blokhus med overraskelse fra Forsvaret

Med blå letskyet himmel og hav samt klitter og den brede hvide strand kunne kulissen for søndagens Fly By i Blokhus næsten ikke blive flottere.
Og luften blev pyntet med alt fra propelfly, gyrokoptere, veteranfly til hjemmebyggede fly, ligesom de mange gæster også fik sig en overraskelse.
Se fotos fra Forsvarets besøg nederst i artiklen.

Fly By
De seneste år har Erhvervsforeningen Destination Blokhus arrangement, Fly In, og med besøg af mange forskellige spektakulære veteran-flyvemaskiner har det været en stor succes.
Men i år har forsamlingsforbuddet som følge af Covid-19 sat en bremse for, at flyene kan lette og lande på stranden.
I stedet har arrangørerne sørget for flyvende oplevelser for publikum.
– Vi har i år valgt at ændre konceptet for Blokhus Fly In en anelse. Flyene vil i år ikke lande på stranden, men flyve i lav højde langs Vesterhavet fra Saltum til Rødhus. Derfor kalder vi årets arrangement for Blokhus Fly By, forklarer Jannie Ratke, eventansvarlig for Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Lavt hen over stranden
Derfor kunne det talstærke publikum – spredt ud over den lange strækning på stranden – se flyene følge stranden i meget lav højde, nemlig 250 fods højde svarende til blot 76,5 meter.
Det har også krævet en særlig tilladelse til arrangørerne, da den normale mindstehøjde er 500 fod.

Fulgte med på radioen
Ydermere kunne publikum stadig få anekdoter og fakta om flyene ved at lytte til radiofrekvens 88,2 MHz, hvor konferencier Lars Bech og Bent Lund fortalte om hver enkelt flyvende gæst.
Og så var der også en overraskelse.

I aktion på havet
En af Forsvarets redningshelikoptere af typen kaldet Berlin gav nemlig med fuld besætning en prøve på, hvordan en redningsaktion på havet foregår – og den endte heldigvis lige så godt som resten af dagens arrangement.

Læs om fantastiske oplevelser og events