Nyheder
imported

Fønix bliver Danmarks vildeste rutsjebane

Fårup Sommerland er i gang med sin største investering nogensinde.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Når Fårup Sommerland åbner til sæson 2022, og det sker lørdag 9. april, bliver det med en nyhed af de helt store, nemlig Danmarks vildeste rutsjebane.

Det er Fønix, som bliver landets absolut største og hurtigste rutsjebane med en højde på 40 meter og en topfart på 95 kilometer i timen.
Samtidig bliver Fønix den rutsjebane i Skandinavien, der kan byde på mest airtime – en oplevelse af vægtløshed – med 14 forskellige elementer som drop, loops og twists.

Flere gæster

Det er også Fårup Sommerlands med afstand største investering, lægger direktør Niels Jørgen Jensen, ikke skjul på.
– Samlet set løb Orkanen op i en investering på 44 mio. kr., med Fønix lander vi tæt på 100 mio. kr. siger han.
Og set ud fra egne erfaringer samt andre forlystelsesparkers oplevelser, så vil Fønix øge gæstetallet med 10 til 15 pct. på en sæson.
– Forventningen er helt klart, at vi får flere besøgende. Vi vælger i 2022 også at åbne tidligere, end vi plejer, nemlig op til påsken. Det har vi kun gjort én gang før, i 2019. Men med denne nye rutsjebane giver det god mening at åbne allerede inde påske, siger han.

Vækker opsigt

Fårup Sommerland har fornyligt deltaget i den europæiske messe for forlystelsesparker, og her vakte den store investering så kort tid efter corona-påvirkningerne også opsigt.
– Desuden har flere forskellige rutsjebaneklubber rundt omkring i Verden vist stor interesse, og i uge 43 havde vi besøg af den danske klub, som ville høre mere om Fønix og se anlægget, siger Niels Jørgen Jensen.

Investeringen kommer nu som følge af et længerevarende ønske om en ny stor nyhed, siger Niels Jørgen Jensen.
Fårup Sommerland opførte Orkanen i 2013. I 2016 kom Hotel Fårup til og i 2020 blev Saven indviet.
– Der er nu en god timing for at løfte barren endnu højere i Fårup Sommerland. Det er ingen hemmelighed, at der er mange dygtige kollegaer og en hård konkurrence i branchen, så vi vil gerne investere for at fastholde gæstetallet samt få flere nye besøgende hertil.

Læs om fantastiske oplevelser og events