Nyheder
imported

Først blev det aflyst, men nu kommer en mindre udgave

Alligevel Blokhus-Open med spring om fredagen.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Himlen over Blokhus skulle i weekenden 1. til 3. juli have været præget af farverige faldskærme styret af Verdenseliten i klassisk præcision- og speed-præcisionsspring.
Men manden bag det store arrangement, Torben Glud, var i første omgang nødt til at aflyse helt.
Dog er det nu lykkes Torben Glud at sikre, at der kommer en light-udgave af Blokhus-Open med deltagere fra Verdenseliten.
Den ene af de 8 runde bliver nemlig gennemført med faldskærmsudspring over Blokhus Strand, og det sker fredag aften, hvis vejret tillader det.
– Det betyder, at 2 hold lander på stranden, og hvis vejret er til det, gentager vi det også lørdag aften, siger Torben Glud.
De øvrige runder foretages ved Sindal Lufthavn.

Faldskærm

Ærgerligt uheld

Baggrunden er et uheld.
Mens Blokhus Strand ifølge Torben Glud er det bedste sted til faldskærmsudspring, når vinden kommer ude fra havet, så giver sandet andre udfordringer.
– Selv om vi sidste år have forberedt en perfekt landingsplads på stranden for flyene, så betød varmen, at sandet tørrede hurtigt og blev for løst til, at flyene kunne lande på stranden, fortæller Torben Glud.
Derfor havde han i år valgt en dyrere løsning og chartret en splinterny helikopter i München.
– Men for et par dage siden fik jeg besked om, at helikopterne var blevet skadet under en landing, da man var kommet til at sætte den på halen, siger en ærgerlig Torben Glud.

Forgæves indsats

Han har derefter brugt alle døgnets 24 timer på at finde en løsning.
– Men nogle fly kan ikke lande på en strand på grund af luftindtag, og andre, der kan lande på en strand, larmer for meget.
– Nogle helikoptere er for små og andre for dyre. Endelig fandt jeg en i Göteborg, men den måtte ikke flyve så langt over vand, så den kunne ikke flyve via Frederikshavn, men skulle via Helsingborg og Helsingør, og så blev det også alt for dyrt, fortæller Torben Glud.
Derfor har han måtte aflyse, men en hel del af de udenlandske springere havde allerede bestilt flybilletter, så de ankommer alligevel.
-Så vi holder et stævnet ved Sindal Flyveplads og så en light-udgave over Blokhus Strand, siger Torben Glud.

Deltagere til Blokhus Open

Kom og oplev faldskærmsudspringere i verdensklasse. Du kan møde deltagere fra USA, Canada, Sverige og Danmark, som hver især repræsenterer sit land til VM i Tjekkiet senere i juli måned.

Læs om fantastiske oplevelser og events