Nyheder
imported

Fokus på oplevelser i efteråret

Efterårsferien står for døren og i det nordjyske venter et væld af spændende oplevelser og aktiviteter.

Hvad end du er til ponyture, gode loppefund, inspirerende shopping eller spiselige oplevelser, så findes det lige i nærheden. Vi har samlet et overblik med nogle af de fantastisk efterårsoplevelser. Du kan også tage familien med i teater, på kunstmuseum eller hvad med en tur forbi Verdens største sandslot? 

Find dine egne favoritoplevelser i guiden her:

Action House Løkken

I det 300 m2 store legeland er der rig mulighed for at brænde noget krudt af i efterårsferien. De mange aktiviteter for hele familien får let tiden til at flyve. Ud over et stort legeland er der også aktiviteter for større børn, som bl.a. kan konkurrere på gokartbanen, sætte jagten ind i lasergame eller prøve kræfter med escape room.

Se hele det store aktivitetskatalog på hjemmesiden og lad dig friste til en dag med sjov og hygge for hele familien.

> Se mere på Actionhouse.dk

 

Blokhus Sandskulptur Festival

Lad Kulturhuset & Skulpturparken tage Jer med på en inspirerende kunstrejse – forbi verdens største sandslot, Noas Ark i imponerende sandskulpturer og Danmarks største udendørs skulpturudstilling med skulpturer udført i materialer som træ, sten, granit, jern og bronze.

Noas Ark i Skulpturparken Blokhus i efterårsferien

Herfra går rejsen videre til en verden af rigt dyreliv, imponerende planter, blomsterliv og international kunst i den 20.000 m2 store Skulpturpark i Blokhus. Når sulten er stillet i den hyggelige Restaurant og Café, kommer i også forbi en verden af leg og en eventyrlig have for alle sanser. Inden rejsen afsluttes træder I ind i et inspirerende univers af kunst, keramik, evighedsblomster og unika. Velkommen hele efterårsferien.

> Se mere på Kulturhuset.dk

 

Kæmpe loppemarked

Retro, romantik, vintage og masser af gode lopper er overskriften, når Lions Club Hvetbo – næste gang d. 23. oktober – igen afvikler sit berømte og kæmpe loppemarked i Saltum. Her venter over 700 M2 salgsareal, når dørene åbnes på Haandværkervej 4, 9493 Saltum.

Elsker du også at gøre en god handel? Så glæd dig til at gå ”ombord” i et hopetal af møbler, tæpper, krukker, glas, lamper og masser af boliginteriør mm. – Alt sammen klar til nye hjem. Og bedst af alt! Når du støtter Lions loppemarked, går alt overskud til humanitære formål.  Lions er verdens største uafhængige humanitære hjælpeorganisation, som består af ca. 45.000 klubber og næsten 1.5 mio. medlemmer fordelt over 190 lande. I Danmark er der ca. 350 Lions klubber. – Og der er ingen tvivl om, at et besøg i Saltum i løbet af efteråret og vinteren vil imponere selv den mest garvede loppejæger.

Loppemarked afholdes lørdag d. 23. okt., lørdag d. 13. nov., lørdag d. 4. dec. kl. 10.00 – 13.00

> Læs mere om Lionshvetbo.dk

 

Hjortdal Dyrefarm

Med udsigt over Vestkysten og placeret midt i den flotteste nordjyske natur ved Slettestrand finder du Hjortdal Dyrefarm. Hjortdal Dyrefarm har over 350 dyr, som meget gerne vil have besøg i efterårsferien. Alt lige fra geder og lamaer, der gerne vil smage godbidder, til polarræve og silkeaber, der nysgerrigt holder øje med alle gæsterne.

Her kan du komme i nærkontakt med dyrene, fremfor bare at kigge på dem, og derfor kan du bl.a. gå ind til deres æsler og kaniner samt lokke egern og næsebjørne frem med godbidder købt i kiosken. I efterårsferien er der ponyridning hver dag fra kl. 12-13, hvor børnene kan prøve en tur og alle dage kan du også deltage i en hyggelig skattejagt, hvor der er en lille præmie til alle deltagere.

Ud over at opleve en dejlig dag i dyreparken, er der også mulighed for at få en ekstra unik oplevelse med hjem – at overnatte blandt dyrene. Overnatning foregår ude blandt dyrene i shelters med plads til 6 personer i hver.

Det er også muligt, at bestille mad hos Restaurant Dyrefarms Grillen, som du kan nyde med en helt enestående udsigt over Vesterhavet. Maden leveres desuden også ud af huset.

Læs mere på Hjortdaldyrefarm.dk

 

Blokhus Saltcenter

Blokhus Saltcenter syder salt af havvandet ved Blokhus. De syder med solenergi og bruger varmen fra 64 solfangere til at fordampe havvandet med. Her kan du med hele din familie sagtens få nogle sjove timer til at gå. Hos Blokhus Saltcenter har du nemlig muligheden for selv at lave dit urtesalt – blandet med krydderurter fra egen have.

Blokhus saltcenter i efterårsferien

For 25 kr. pr. voksen kan du også købe en rundvisning i saltcenteret, hvor du kan se, hvordan havvandet sydes med solvarme og dermed bliver til salt. Billetten giver dig også adgang til at besøge stedets dukkemuseum, krolfbane samt garagen med sjove biler. Hvis du har lyst til at afprøve de lækre badesalte, kan du tage familien med til et fodbad samt kop kaffe på den hyggelige café.

> Se mere på Blokhus-salt.dk

 

Butik Laden

Hos Butik Laden beliggende på Ilsigvej 7 i Hune finder du 550 m2 inspirerende butik med lækre tøjbrands og sko til den moderne kvinde. Butikken bugner af spændende efterårsvarer, og du finder blandt andet populære mærker som Saint Tropez, Culture, Freequent og Peppercorn. Skal du have sikret dig stilen til efteråret og vinterens komme, så klæd dig afslappet med et tvist af lidt feminint. – Vi må meget gerne mixe og matche forskellige styles. Både det kraftige strik og bukser sammen med en feminin bluse, siger indehaver Britt Ziwes, som selvfølgelig står klar i butikken til at hjælpe de mange feriegæster og lokale, der skal klædes på til den kølige tid.

Er du til lækkert boliginteriør? Så snyd heller ikke dig selv for en tur forbi Ladens spændende interiør afdeling, der bugner med nye lækre varer. Her findes alt fra håndvævede puder, til malerier og møbler med et råt udtryk.

Se mere på Ladenblokhus.dk

 

Blokhus Fiskerestaurant

I efterårsferien bør du ikke gå glip af den udsøgte Seafood og Roastbuffet hos Blokhus Fiskerestaurant. Her kan du gå ombord i et væld af spændende smagsoplevelser af fisk og kød i dagene fra torsdag til søndag enten til frokost kl. 12-15 eller til aften kl. 18-21. (Søndag dog kun frokost)

Fiskebuffeten rummer masser af sæsonaktuelle fiskeretter med kolde og varme anretninger – laks, pil-selv-rejser, muslinger, krabbeklør, sild, fiskesalater og sushi. Og noget helt særligt her i oktober er, at du også kan nyde en dejlig klassiker som stegte ål og flødestuvede kartofler samt brændevin, som en del af buffeten. Derudover vil der også være et udvalg af forskelligt helstegt kød med tilbehør af grønsager, kartofler og saucer.

Fiskebuffet på Blokhus Fiskerestaurant i efterårsferien

Dessertbuffeten består af forskellige søde fristelser. Hjemmelavede lagkager, forskelligt udvalg af kager, spændende frugt samt en chokoladefontæne med marshmallows. På buffeten kan du vælge dine helt egne favoritter og smage mange forskellige retter, men du har også mulighed for at bestille via vores a la carte kort og evt. nyde det som take away.

>  Bestil bord på Blokhusfiskerestaurant.dk

 

Treshøje Gårdbutik

Er du på udkig efter en hyggelig ferieoplevelse, med fokus på forkælelse og gode lokale smagsoplevelser, så kan du lægge vejen forbi Treshøje Gårdbutik, som fejrer 1 års fødselsdag i weekenden op til efterårsferien fra den 15. – 17. oktober, hvor der er helt særlige 25 % fødselsdagsrabat og gratis fragt på alle kød og delikatessevarer.

I gårdbutikken sælges der bæredygtigt gourmet naturkød opdrættet på de fredede naturarealer i Fosdalen og på Holmsø Hede. Det frie udeliv med høj dyrevelfærd giver en helt særlig god smag til kødet, og du kan finde spændende, helt møre udskæringer af bøf og stege. Derudover er der et udvalg af økologisk frilandsgris, xxl gårdkyllinger fra naturen ved Rubjerg Knude, pølser og spegepølser samt forskellige delikatesser såsom friskbrygget økologisk kaffe, økologisk safte, iskaffe, karameller, marinader, marmelader samt forskellige og fortryllende hjemmebagte kager og surdejsbrød.

Treshøje Gårdbutik i efterårsferien

Til gårdbutikken er der tilknyttet en webshop, som altid er åben for bestillinger, men det er dog kun fredag kl. 9.30-17.00 og lørdag kl. 10.00-14.00 i weekenden den 15.-17. oktober at butikken i Treshøje Gårdbutik holder åbent for besøgende. Her vil det være muligt at nyde et udvalg af friskbagte surdejsbrød og hjemmelavede klassiske danske kager samt friskmalet kaffe.

Gårdbutikken er omgivet af flot, fredet natur beliggende lige midt imellem Vesterhavet og Limfjorden, hvor du også er velkommen til at gå en tur.

> Læs mere om Treshøje Gårdbutik

 

Vendsyssel Kunstmuseum

Her sker der en masse for hele familien i uge 42.  Kom og vær med til at skabe farverige og skøre hummere i det kreative værksted, som holder åbent alle dage i efterårsferien kl. 11.00 – 16.00.

Du kan også møde Vendsyssel Kunstmuseum i Hirtshals, neden for trappen ved Den Grønne Plads, onsdag i efterårsferien kl.11.00. Her deles Krea-kits ud med hummeropgaver inspireret af maleren Poul Ekelund. Der deles ud efter først til mølle-princippet, et kit pr. barn, så længe lager haves.

Vendsyssel Kunstmuseum i efterårsferien

For de voksne er der mulighed for at gå med på en ”KORT FORTALT” alle dage kl.11.30, her får du en kort introduktion til særudstillingen Poul Ekelund: Levende skabning – Levende landskab.

Hummeropgaver og ”KORT FORTALT” er gratis efter betalt entré. Børn og unge under 18 år har gratis adgang til Vendsyssel Kunstmuseum. – Velkommen hele efterårsferien på Vendsyssel Kunstmuseum, P. Nørkjærs Plads 15, 9800 Hjørring

Læs mere om Vendsyssel Kunstmuseum

 

Aalborg Teater

I efterårsferieugen slår Aalborg Teater dørene til en uge med masser af eventyrlige oplevelser for hele familien.

Oplev eventyrforestillingen Fyrtøjet

På teatrets Store Scene er der mulighed for at se H. C. Andersens mest elskede eventyr Fyrtøjet. Både små og store vil lade sig fortrylle af den kække soldat, hundene med øjne så store som tekopper, møllehjul og Rundetårn, prinsesser, halve kongeriger når teatrets magiske, farverige og fantastiske børne- og familieforestilling Fyrtøjet spilles alle dage i efterårsferien.

Fyrtøjet Aalborg Teater

Børnefamilier, bedsteforældre med børnebørn og alle andre kan glæde sig til en helt unik og vidunderlig oplevelse i teatret.

Fyrtøjet spiller 16. og 23. oktober kl. 11.00 og kl. 13.00 samt 18. til og med 22. oktober kl. 10.00
Pris kun 80 kr. for børn og voksne 175 kr.

Køb billetter på aalborgteater.dk

Kom med bag kulisserne på Aalborg Teater

Tirsdag den 19. oktober er der en helt unik mulighed for at komme med bag kulisserne på Aalborg Teater, hvor der bliver budt på et sandt overflødighedshorn af aktiviteter og oplevelser, når Nordjyllands største egen producerende teater holder Åbent Hus.

Aalborg Teater bag kulissen
Publikum får mulighed for at stå på scenen, besøge teatrets arbejdende værksteder og samtidig er der et stort klæd-ud-rum, hvor børn og voksne kan klæde sig ud i alt mellem himmel og jord.
Derudover vil der være mulighed for at erhverve sig et sjovt eller iøjnefaldende kostume eller en sjov rekvisit, da der også vil være salg af både kostumer og rekvisitter.

Åbent Hus på Aalborg Teater er tirsdag den 19. oktober fra kl. 12.00 – 16.00. Der er gratis adgang til arrangementet.

> Læs mere på Aalborgteater.dk

 

Frøkner & Fruer

Ta’ på efterårs-shopping Hos Frøkner & Fruer i Blokhus. Her kan du finde de helt specielle ting til din garderobe eller boligindretning. Butikken er naturligvis fyldt med spændende strik, jakker, ponchoer, tørklæder, kjoler, smukke og anderledes smykker samt de lækreste fairtrade kurve.

Til boligindretningen findes masser af skøn unika kunst i keramik, glas eller træ. Ligeledes findes et væld af lækkerier fra udvalgte producenter, som også er alletiders værtindegaver. Kig også ind i GALLERI 5, som er integreret i forretningen. Her er selvfølgelig også åben hver dag fra kl. 11-17 frem til og med efterårsferien.

Velkommen – og afsæt gerne god tid.

> Læs mere om Frøkner & Fruer

 

> Find inspiration til flere oplevelser i efterårsferien

> Se program for Blokhus Efterårsfestival 2021

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events