Nyheder
imported

Fokus på udendørsaktiviteter i Jammerbugten

I uge 31 løber Outdoor Festival 2018 over stablen – med et program der er spækket med aktiviteter for både nybegyndere og udøvere med høje ambitioner i nogle af Danmarks smukkeste omgivelser.

Tekst: Mie Møller Nielsen – Foto: Presse

Fra den 29. juli til den 5. august byder aktører i hele Jammerbugten på en spændende og anderledes uge: – Efter to succesfulde events de seneste år, glæder arbejdsgruppen bag Outdoor Festival sig over endnu engang at kunne byde velkommen til en uge i naturens tegn med et stærkt program, som egner sig for alle, udtaler Jette Grønhøj fra VisitJammerbugten.

Hjernegymnastik

Outdoor Festival byder på et spændende og bredt program. Der er mulighed for at pleje både krop og sind til mindfulness, Yin Yoga med klangterapi eller flow yoga – eller tag med på en ”Silent Walk” gennem skoven mellem Blokhus og Hune, hvor elektronik og andre af hverdagens små forstyrrelser bliver hjemme.

Action

Er action mere at foretrække, er der også flere muligheder. Blandt andet står North Shore Surf klar på Løkken Strand med kurser i SUP og surfing, mens Saltum Trim tager MTB-entusiaster med på tur i Saltum. Er man en haj på en mountain bike, eller har man en drøm om at blive det, tilbydes der åbne teknikkurser for både nybegyndere og øvede.

Hver morgen i ugens løb starter helårsbadeklubben Søstjernerne dagen ud med en dukkert i havet ved Blokhus Strand, som alle, der har lyst, er velkomne til at deltage i. Samme sted er der agility, hvor hundeejere og deres firbenede kan prøve kræfter med deres evner på en forhindringsbane. Lidt længere nede af stranden ved Saltum er DGI vært for en Beach Volley-turnering, hvor alle aldre og niveauer er velkomne.

Aktiviteter i vildmarken

For mange forbindes outdoor-aktiviteter med friluftsliv, hvilket programmet til Outdoor Festival selvfølgelig også byder på. Westvendsyssel Buelaug og Jon Lindberg fra DR’s ”Alene i Vildmarken” har i samarbejde udbudt en række aktiviteter såsom bueskydning, fiskekonkurrence, shelterbygning, vandreture, overnatning i trækroner og meget mere. Det hele foregår ved Nols Sø i Saltum, hvor der er desuden er boder med grej til outdoorlivet, naturevents og madoplevelser fra den danske vildmark.

Traditionen tro

Slut ugen af med en løbetur i Blokhus og omegn, når Outdoor Festival kulminerer med Blokhus Marathon 2018. Har du mod på endnu mere, byder Outdoor Festvial på flere muligheder for ekstremløb. Der afholdes Beach Triathlon på Saltum Strand, hvor deltagerne skal svømme 475 m, cykle 22,5 km på MTB og løbe 5,3 km. Der er dermed gode muligheder for at varme op til XTERRA d. 18.-19. august.

Se det omfattende program for Outdoor Festival 2018 her

Læs om fantastiske oplevelser og events