Nyheder
imported

Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld uddeler ny million til gode formål

10 humanitære organisationer modtager hver 100.000 kroner fra fonden bag Sol og Strand.

Tekst og foto: Presse

”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, der ejer Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, har nu for andet år i træk sat navn på ti humanitære organisationer, som modtager hver 100.000 kroner til velgørende projekter.

Input fra lejere og ejere
Det sker efter at fonden i løbet af efteråret – som noget helt nyt – har bedt om input til fordelingen af pengene fra samtlige lejemål med 300.000 danske og udenlandske feriegæster og samtlige ejere af de 6.500 sommerhuse og ferieboliger, som lejes ud gennem Sol og Strand i 2021 samt Sol og Strands medarbejdere.
Kombineret med bestyrelsens egne ideer og vurderinger har tilkendegivelserne fra feriegæster, husejere og medarbejdere resulteret i at følgende organisationer modtager donationer fra ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”:

  • Bedre Psykiatri
  • ADHD-foreningen
  • Angstforeningen
  • Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade
  • Det Kærlige Måltid
  • Dansk Gymnastik- og Idrætsforbund (DGI)
  • Børnesagens Fællesråd
  • Skyggebørn
  • Læger Uden Grænser
  • Den Danske Hyderabad Fond

Det er unikt i det danske turisterhverv, at langt størstedelen af overskuddet fra Sol og Strands udlejning af sommerhuse og ferieboliger i løbet af få år bliver omsat til støtte til velgørende og lokale formål. I stedet for at havne i udenlandske kapitalfonde og pengetanke.
Formanden for fondens bestyrelse, Jens Stadum, glæder sig over, at Sol og Strands husejere, feriegæster og medarbejdere har bidraget med input til processen – og at fonden nu for andet år i træk kan uddele en million kroner til velgørende formål.
-Vi kan se af ansøgningerne og af de tilbagemeldinger, vi får fra sidste års modtagere af donationer fra ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, at pengene gør en vigtig forskel for mange af de mennesker, som har det svært og er udfordret. Og det gælder både i Danmark, men også uden for de danske grænser. Der er virkelig brug for penge, siger bestyrelsesformanden.
-Vi kan med god samvittighed sige, at man bidrager til at gøre noget godt for andre, når man holder ferie gennem Sol og Strand. Det er det, vi kalder ”Ferie med det gode hjerte, siger Jens Stadum.
-Vi har allerede besluttet, at vi åbner for ansøgninger til den næste udlodningspulje efter sommeren 2022, således vi også til næste år i december kan uddele 1 million kroner til gode formål. Vores forventning er, at vi derefter fra 2023 kan udlodde endnu større beløb fra fonden. Lige som i år er planen fremover, at vi henter input fra husejere, feriegæster og ansatte hos Sol og Strand, når vi åbner for ansøgninger til de næste udlodninger, siger Jens Stadum.

Skal gøre en forskel
Det er stifterne af Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, Margit og Kjeld Andersen, der etablerede fonden.
Ægteparret havde et dobbelt ønske – nemlig både at bevare Sol og Strand på danske hænder, men også sikre, at selskabets overskud primært går til velgørende og humanitære formål.
-Vi har fået de penge, vi skal have. Og vi kan se, at andre kan have stor gavn af dem, hvis vi kanaliserer overskuddet videre til humanitære og velgørende formål. Det bliver vi bekræftet i, når vi ser den lange række af kvalificerede ansøgninger, som er kommet til fonden igen i år, siger Kjeld Andersen, som sammen med hustruen Margit Andersen etablerede Sol og Strand Feriehusudlejning for 42 år siden.
Margit Andersen supplerer.
-Vi er meget tilfredse med at se kvaliteten i det arbejde, vi donerer penge til. Det er tydeligt, at ansøgningerne kommer fra organisationer, der brænder for at gøre en forskel. Og det er det, der tæller for os.

Lokal håndsrækning
Sol og Strand uddeler også hvert år en million kroner fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning”.
Disse midler er målrettet lokale formål i de 22 lokalsamfund langs Danmarks kyster, hvor Sol og Strand er lokaliseret med et bureau. Der åbnes for ansøgninger til lokale formål inden jul med udlodning til foråret, og interesserede kan finde yderligere informationer på Sol og Strands hjemmeside.
På fondensologstrand.dk er det muligt at læse mere om de projekter, som har modtaget donationer fra ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”.

Læs om fantastiske oplevelser og events