Aabybro

Forældre arbejder for nyt ungdomsmiljø i Aabybro

Torsdagens møde ved DGI Huset mellem børn og forældre samt Rene Melvad Jørgensen, foreningskonsulent hos DGI og Jammerbugt Kommune, har allerede bragt ønsket om at få en multiskaterbane i Aabybro et stykke videre.

Arbejdsgruppe
Efter mødet, hvor der foruden forældre også mødte 30-40 børn fra 5. og 6. klasser op for at fortælle om deres ønske om at få en skaterbane, blev der nedsat en arbejdsgruppe på foreløbig 5 personer.
– Men vi håber at få flere politikere, forældre og repræsentanter fra ungdomsklubben med fortæller, Maria Bjørner Jensen.
Hun er mor til 13-årige Felix, som med en mail til kommunen foranledigede mødet.
Han savner nemlig en skaterbane i Aabybro til ham og vennerne.

Et ungdomsmiljø
Der er lagt op til, at det skal være mere end en skaterbane, nemlig et ungdomsmiljø – eller en legeplads for unge, som Rene Melvad Jørgensen udtrykker det.
Hvis man ikke lige er til boldspil eller gymnastik, er der nemlig ikke mange tilbud til denne aldersgruppe i Aabybro.
Projektet kan indeholde også et overdækket areal, udendørs fitness og skal være et samlingssted for byens unge.
– Måske kan vi genoplive nogle af elementer i Aabyverset, siger Maria Bjørner Jensen om den vision for byens uderum, der blev udarbejdet i forbindelse med opførelse af den nye Aabybro Skole.

Placering og penge
– Nu skal vi have en snak med politikere og andre, som har været med til at få anlagt skatermiljøer i deres byer. Udfordringerne bliver nok finansiering og placering, siger Maria Bjørner Jensen.

Hjælp fra kommunen
Rene Melvad Jørgensen ser positivt på initiativet og den vilje og energi, der er til stede til at få det gennemført.
– Sådan noget her skal komme nedefra, hvis det skal give mening, og det gør det. Der kom jo 30 til 40 børn til mødet, siger han, og kommunen er klar til a hjælpe projektet i gang.
– Vi har allerede sendt en mail med inspiration fra skater-projektet i Brovst, så det ikke er nødvendigt at opfinde den dybe tallerken en gang til, siger Rene Melvad Jørgensen.
– Desuden er vi klar til at hjælpe med at udfærdige ansøgninger til fonde i forbindelse med finansiering og har givet indsigt i, hvilke fonde de skal gå efter, siger han.

Facebookgruppe
Hvis man er interesseret i projektet, så har Maria Bjørner Jensen oprettet Facebook-gruppen:
Alle os der ønsker en skaterbane i Aabybro
Og den havde fredag allerede 250 medlemmer
Desuden kan du læse mere om Aabyverset her:https://www.jammerbugt.dk/media/3492274/fremtidige-forhold-byens-uderum.pdf

Læs om fantastiske oplevelser og events