Aabybro

Forlænger muligheden for at brevstemme

Jammerbugt Kommune har stor opmærksomhed på at gøre valget 16. november så trygt som muligt for alle.
Derfor er flere tiltag sat i værk – blandt andet holder Borgerservice og kommunens fire biblioteker ekstra åbent for brevstemmer fredag.

Mere tid til brevstemmer
Som en ekstra indsats for at give borgerne i Jammerbugt Kommune mulighed for at brevstemme, har kommunen besluttet, at der også kan brevstemmes på de fire biblioteker i Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro i morgen fredag fra kl. 10.00 – 16.00.
Oprindeligt kunne der brevstemmes til og med i dag torsdag på bibliotekerne, men denne mulighed er nu udvidet.
Borgerne får også ekstra tid til at brevstemme i Borgerservice på Aabybro Rådhus, hvor åbningstiden udvides med yderligere to timer, så der er åbent fra kl. 9.00 – 18.00 fredag 12. november.
Borgerne kan derfor brevstemme følgende steder i kommunen frem til og med fredag:

Torsdag 11. november

  • De fire biblioteker i Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro frem til kl. 17.00
  • Borgerservice Aabybro til kl. 17.00

Fredag 12. november

  • De fire biblioteker i Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro fra kl. 10.00 – 16.00
  • Borgerservice på Aabybro Rådhus fra kl. 9.00 – 18.00

Tiltag på selve valgdagen
På selve valgdagen sørger kommunen også for flere tiltag, så det er så trygt som muligt at stemme på de lokale valgsteder.
Der er håndsprit ved alle valglokaler, ligesom der vil være desinficerende engangsklude i stemmeboksene, så vælgerne har mulighed for at tørre stemmeboksen af.
Endelig opfordrer kommunen alle til at tage sit eget skriveredskab med på selve valgdagen for på den måde at undgå, at mange rører ved samme pen.
Det er tilladt både at tage blyant eller kuglepen med. Endelig har borgerne mulighed for at medtage mundbind, hvis den enkelte er mest tryg ved det.

Symptomer
Uden for valgstederne – på døren – være et telefonnummer, som man kan ringe til, hvis man ønsker at stemme på dagen, men har fået symptomer eller er blevet smittet, og fortsat vil benytte sin ret til at stemme alligevel. Så kan det blandt andet ske ude i egen bil.
– Det er naturligvis borgernes demokratiske ret at de har mulighed for at afgive deres stemme. Men vi beder om, at alle tager hensyn til hinanden på dagen. Har man nogen form for symptomer og ønsker at stemme, så henstiller vil til at ringe på telefonnummeret, der står udenfor døren på valgstedet, man hører til. Generelt opfordrer vi alle til at holde god afstand, når de kommer til valgstederne, og måske tænke på, hvornår på dagen de vælger at stemme. Vi ved fra de tidligere valgår, at der typisk er trængsel om morgenen og om eftermiddagen, når folk har fri, fortæller kommunaldirektør Holger Spangsberg.

Flere muligheder for test
Regionen har øget mulighederne for at blive testet generelt, og derfor også i Jammerbugt Kommune.
Det betyder, at der er udvidet åbningstid for PCR-test i Brovst alle dage, og nu også mulighed for at blive PCR-testet i Fjerritslev (mandage og lørdage) og Pandrup (tirsdage og søndage), mens der tirsdage og fredage er mulighed for en hurtigtest i Aabybro.
Se adresser og åbningstider på regionens hjemmeside www.rn.dk.
Kommunen fortsætter også test af skolebørn, som bliver testet én gang om ugen – medmindre der sker et smitteudbrud på en skole, så tilbydes elever og personale også test, når udbruddet konstateres. 
Endelig er testkapaciteten også øget på plejecentrene, hvor personalet, der er i kontakt med de ældre testes to gange om ugen.

Læs om fantastiske oplevelser og events