Nyheder
imported

Fra Bøvlingbjerg til New York

Kunstneren Agnethe Maagaard holder foredrag den 1. og 2. juli hos Galleri Blokhus

Kunstneren Agnethe Maagaard holder foredrag den 1. og 2. juli på hos Galleri Blokhus

Det er en verdenskendt kunstner som kan fortælle om et fantastisk liv som glaskunstner.

Blandt et af højdepunkterne er da hun i 2009 designede den officielle gave til Hendes Majestæt Dronning Magrethe i fobindelse med dennes besøg i Lemvig. I den anledning blev Agnethe Maagaard også beæret af et besøg i værkstedet og galleriet i Bøvlingbjerg af Majestæten.

Agnethe Maagaard og hendes Majestæt, Dronning Magrethe, under besøget i 2009. Foto: Pressefoto

Agnethe Maagaard har gennem 15 år udviklet sine unikke arbejdsmetoder, som er opdelt i mange delprocesser fra formgivning over mange brændinger til hærdning og efterbehandling. Inspirationen hentes i symboler, ord, tanker, i naturen og livets mangfoldighed.

– Jeg arbejder med glasset som min palet. Jeg ”maler” med glas, skærer glasstykker ud i forskellige farver og former og lægger dem op som et maleri, som penselstrøg. Derfor bliver det færdige arbejde unikt og altid i udvikling, fortæller hun.

Der er vestjysk sjæl i glasset og det er fra Bøvlingbjerg at Agnethe Maagaards verden går. Her har hun sit glasværksted og herfra hun kan fortælle historier om bl.a hendes oldefar, der var med til at starte friskole, brugsforening og foderstofforening i Vestjylland.
Iværksætterånden ligger i hendes gener og hun har søgt de muligheder som har budt sig og er i dag en respekteret og anerkendt kunstner på sit felt. En kunstner, man er stolt af i Bøvlingbjerg.

I 2008 indgik hun samarbejde med generalkonsulatet I New York, som promoverede hendes design I 20 exclusive designbutikker I New york, San Francisco, Los Angeles, Miami og Chicago.

Hun udstiller nu I udvalgte gallerier og bolighuse I Danmark samt New York og Chicago.

Det inspirerende foredrag holdes mandag den 1. juli og tirsdag d. 2. juli – begge dage kl. 14.00 – og der er gratis entre.

Læs om fantastiske oplevelser og events