Nyheder
imported

Fra Houston til Rødhus Strandkiosk

Parret, Irene og Peter Bjerre overtog kiosken i starten af juli måned. Det er en måned siden, og selvom vejret ikke har været optimalt på deres første sæson i kiosken, har de masser af mod på fremtiden

Nye forpagtere:

Fra Houston til Rødhus Strandkiosk

Parret, Irene og Peter Bjerre overtog kiosken i starten af juli måned. Det er en måned siden, og selvom vejret ikke har været optimalt på deres første sæson i kiosken, har de masser af mod på fremtiden

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Peter, 43 år og Irene Bjerre, 48 år, der bor i Gistrup, har overtaget forpagtningen af Rødhus strandkiosk for de næste tre år.  Efter et liv i Houston Texas i 7 år, hvor Peter Bjerre arbejdede som assisterende pastor og Irene som førskolelærer og musikansvarlig i en kirke, var det sidste sommer tid til at komme hjem.

– Peter arbejder som Teamkoordinator på Regionsvaskeriet i Aalborg så han kan kun være til stede om eftermiddagen, og jeg har netop fået arbejde på Vaarst-Fjellerad Skole fra august. Vi så opslaget om forpagtning af Rødhus Strandkiosk på nettet, og opdagede den formidable beliggenhed. Det var simpelthen for spændende en mulighed til, at vi kunne lade den gå os forbi, fortæller Irene Bjerre til Blokhus avis.

En spændende mulighed

Kiosken slog dørene op fredag 3. juli, og parret har fået smag for, hvad det vil sige at drive en lokal kiosk i et turistområde.  – Indtil videre har salget ikke været uovertruffen, for solen har ganske enkelt smilet for lidt. Men sæsonen er ung, og i ”snakkende stund” er der gode vejrmeldinger fra DMI og solen skinner jo flot på himlen i dag, fortæller Irene med et smil på læben.

Når Irene starter i nyt arbejde, fortsætter parret med selv at passe kiosken. Åbningstiderne bliver lidt anderledes i hverdagene og derfor kan det godt lade sig gøre fortæller parret. Og de er ikke nervøse for, hvordan forpagtningen skal gå.

– Vi har ikke bundet os på hænder og fødder, specielt ikke, fordi vi har job ved siden af. – Vi synes, at det er en spændende mulighed, og vi er helt vilde med området, fortæller Peter.

Udover forpagtningsafgifter har de ofret en ”opfriskning” af bygningen, fået malet og købt lidt nyt inventar og investeret sved, men ingen tåre i en ordentlig omgang rengøring. En ny fryser og udstyr til pølser er betalt af leverandørerne Premier Is og Steff Houlberg. Isproducenten lejer bygningerne af Jammerbugt Kommune

Foruden, at dagligdagen i juli måned er gået med at passe kisosken, har parret også tre børn på 8, 10 og 12 år, som fortsat har sommerferie. – Ja, og så er tiden jo også gået med at komme i snak med alle de søde husejere, gæster og turister, der kigger forbi kiosken og hilser os velkommen. Vi er utrolig taknemmelige for den flotte modtagelse. Jeg har tidligere drevet en chokoladebutik i København, og jeg er slet ikke nervøs for, at eventyret smelter, hvis man kan sige det sådan, afslutter Peter.  

Et kig på næste år

Til næste sommer drømmer Irene om at udfolde sin tøjstil i baglokalerne. Hun er til glimmer og moderne tøj.

– Det kunne være fedt at drive tøjbutik her også. Det skal være sådan noget i retning af min egen stil. Og så skal vi være til stede. Vi tror, at det er vigtigt, at de lokale og turisterne ved, at vi er stabile, og at vi lever op til det ansvar vi har taget, om at drive kiosken,  afslutter Irene Bjerre.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events