Nyheder
imported

Friske 79- årige cykelturister stopper op i Blokhus

De to tyske cykelturister er på sommerferie – den fungerer med afslapning på jernhesten fra Skagen til Tyskland.

Rita og Günther Voigt, fra Stadtlohn, Westfalen, parate til dagens tur mod Hanstholm. – Vi er begge 79 år, men vi vælger altid cyklen som transportmiddel, når vi rejser på ferie. Modvind på ruten er blot en udfording, siger Rita Voigt.

Tekst: Karl Korfits – Foto: Privat

Hygge i Blokhus kan også være at falde i snak med nogle af byens mange turister.Således blev det en meget berigende og opmuntrende oplevelse at hilse på et par tyske cykelentusiaster, som nu på deres tur fra Skagen mod hjemmet nær Münster i Westfalen var nået til Blokhus. Dette var jo i sig selv ikke så bemærkelsesværdigt.

En cykeltur der tager pusten fra de fleste

Det ekstraordinære i oplevelsen kom frem, da de efterkom en invitation til en kop kaffe efter en meget strabadserende cykeltur på Stranden fra Løkken mod Blokhus. En cykeltur, der vil kunne tage pusten fra de fleste, idet den foregik i stærk kuling og med en imponerende mængder af flyvesand i luften.

Således bænket i tørvejr og læ kom det jo frem, at cyklisterne var erfarne og rejsevante. Havde næsten cyklet til alle kendte destinationer i Europa. Det var deres foretrukne rejsemåde. Cykelturene fortsætter omendskønt, vi bliver ældre forlød det, da de tilfældigt begge nævnte, at de havde cyklet rundt i Europa i rigtig, rigtig mange år.

Kørekortet dokumenterer

Jo, kørekortene kunne dokumentere, at de to friske cykelturister begge var fyldt 79 år.

– Vi har altid cyklet i vor ferie, beretter de samstemmende. I år har vi så besluttet at køre fra Skagen og ned mod Tyskland langs den danske Vestkyst. Målet for dagens etape var Hanstholm. Et mål, som under normale vindforhold måske kunne være acceptabelt. Da vinden stadig er i vest og over 9 m/s, ja, så når vi måske knapt til Hanstholm i dag, men lad os nu se, sagde de to 79-årige friske tyske cykelturister, da de i strålende humør efter en god nats søvn vinkede farvel og drejede op mod vinden. 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events