Blokhus

Friskopgravede gulerødder og salater

Gode smagsoplevelser til Blokhus Råvaremarked

Gæsterne er vilde med de friske, sprøde grønsager, de store flotte, røde jordbær eller nogle af de mange øvrige lokale specialiteter, som er udstillet i boderne på Blokhus Råvaremarked.
Tirsdag efter tirsdag hele sommeren afholdes det meget eftertragtede råvaremarked på Blokhus Torv. Det er en fast tradition, at Hune-Blokhus Borgerforening inviterer alle gæster, turister og fastboende til det populære marked.
Hele torvet er godt fyldt op med små boder, og markedet har deltagelse af mere end 30 stande, hvor der under de store markedsparasoller bliver handlet masser af lokale varer og uddelt smagsprøver alt imens snakken går livligt hen over bordene.

Friske grønsager i lange baner

En af de trofaste udstillere, som har deltaget i markedet siden 2016 er Tranum Naturbrug – en økologisk grønsagsproducent beliggende for foden af Fosdalen, som hun driver sammen med hendes mand Flemming B. Andersen.
De tager gladeligt turen til Blokhus hver tirsdag, hvor bilen ruller ind på torvet med store kasser, der bugner af friskopgravede grønsager.
-Vi nyder at deltage på Blokhus Råvaremarked. Vi skal være hvor kunderne er, og har prioriteret at være i Blokhus. Det er faktisk det eneste sted, vi deltager i denne type marked. Vi gør det naturligvis først og fremmest for at sælge vores varer, men i lige så høj grad fordi det er rigtig godt besøgt, og vi gerne støtter op om den slags aktiviteter, siger indehaver Pia Hjorth, der ejer virksomheden sammen med sin mand Flemming B. Andersen.

Der bliver taget imod gæsterne med et smil, og de er klar til at vejlede i brugen af de mange forskellige grønsager.
-Det vi har med er selvfølgelig sæsonafhængigt, men lige nu pakker jeg f.eks. gulerødder og salater, der lige er hentet ind fra marken, fortæller ejeren mens hun taler med Blokhus Avis.
Der er ikke lang vej fra marken til grønsagerne lander hos forbrugeren.
-Den korte proces er rigtig god for smagen. De mister jo meget saft og kraft jo længere tid der går inden de bliver brugt, forklarer Pia Hjorth.
I Blokhus er der mange gæster i sommerhusene, og de prioriterer også at lave mad og den gode smag. Der er mange, der samtidig lige bruger lejligheden til at spørge os om, hvordan de skal bruge de forskellige grønsagerl. Hvilken kartoffel, der går godt sammen med fisk eller som også er god, når den er kold.
-Det er sådan noget, vi er gode til at hjælpe med, supplerer hun. Vi laver jo ikke andet.
Naturbruget har blandt andet 7 forskellige kartoffelsorter med i Blokhus, og hos mange gæster, der prioriterer at lave et godt måltid mad åbner der sig en hel ny kartoffelverden, når de ser det, griner Pia Hjorth.
Lige nu er spidskål og kartofler den store sællert, siger hun inden hun iler videre til pakkeriet, hvor alle varer skal klargøres inden salg.

Markedet bliver holdt på Torvet i Blokhus hver tirsdag fra kl. 10.00 – 14.00 hele sommeren frem til og med 8. august.

Læs om fantastiske oplevelser og events