Nyheder
imported

Frivillige i genbrugsbutikkerne sikrer hjælpen til udsatte

FOKUS PÅ FORENING: Som frivillig i Kirkens Korshær får man meget igen for sin indsats.

Tekst og foto: Martin Frandsen

Alene i det nordjyske har Kirkens Korshær 35 genbrugsbutikker, og på landsplan findes der omkring 250 butikker, som drives af frivillige.
Og deres indsats kan ikke overvurderes. Den store frivillige sociale indsats i genbrugsbutikkerne giver Kirkens Korshær mulighed for at hjælpe sine brugere ved blandt andet at give dem gratis konfirmationstøj, dagens måltid, et pusterum på landet eller hjælpe ramte børnefamilier samt sørge for, at børnene kan komme på ferie, fortæller Anders M. Pedersen, genbrugsleder for Kirkens Korshær i Nordjylland.

Du får noget igen

Men hvorfor vælger så mange frivillige at bruge timer og fritid på at hjælpe andre?
– Det handler om, at man gerne vil være med til at hjælpe vores brugere. Det handler om at gøre noget, der betyder noget for andre samt hjælpe dem, der er ringere stillet, og gøre det inden for landets grænser, fortæller Anders M. Pedersen.
– Men det handler også om, at de frivillige har et socialt sammenhold og fællesskab med kollegaerne i butikkerne. Man får et socialt engagement, en god samvittighed samt snak og en masse hygge, så de frivillige får en gevinst tilbage på flere forskellige punkter, forklarer Anders M. Pedersen.

Flere muligheder

Dog er det ikke blevet nemmere at få frivillige, fordi efterspørgslen efter dem bliver hele tiden større i takt med, at stadig flere organisationer, institutioner og myndigheder skærer ned.
– For eksempel er der i dag frivillige på sygehusene til at guide patienter og besøgende rundt og hjælpe dem. Så der bliver flere og flere forskellige muligheder for folk, der gerne vil være frivillige. Heldigvis oplever vi i Kirkens Korshær en stor tilgang på baggrund af, at vi har det sociale engagement, fortæller Anders M. Pedersen.
Corona har også haft indflydelsen på indsatsen hos Kirkens Korshær. Mange af de frivillige i genbrugsbutikkerne er i målgruppen, der bliver syge, og derfor har de måttet holde sig væk fra butikkerne i længere tid.
– Men efterfølgende har vi oplevet behovet for, at de igen oplever det sociale engagement, fordi de bare har siddet derhjemme i flere måneder. Så vi oplever en stor tilgang af frivillige, og den må helst ikke stoppe, siger Anders M. Pedersen.
Og hvis du gerne vil hjælpe andre og tage del i det frivillige arbejde i Kirkens Korshær, så kan du tage kontakt til den lokale genbrugsbutik, eller finde den på Kirkens Korshærs hjemmeside eller på frivillig.dk

 

Læs om fantastiske oplevelser og events