Nyheder
imported

Gatewayen bliver destination for LAND-SHAPE festivalen i 2016

Nordjyllands nye internationale festival for naturkunst kommer til Blokhus d. 2.-4. juni.

Tekst: Louise Kande – Foto: Morten Barker

Der er kommet en ny international platform for samtidskunst i det nordjyske. Her kan befolkningen møde en kunstarten Land Art der beskæftiger sig med lokalområder, stedsbundne fortællinger, og udvikler nye oplevelser i det fælles naturrum. På festivalen viser både internationale og nordjyske kunstnere værker og åbner døren for deltagelse i værkerne.

Festivalen blev første gang afholdt i Hanstholm i juni 2015. Det er nu planen at festivalen skal vandre gennem de nordjyske kommuner og sætte fokus på den fantastiske og varierede nordjyske natur. Gateway ved Blokhus blev valgt af den politiske styregruppe under kulturaftalen for Nordjylland og vil i 2016 danne en spektakulær ramme om festivalen

Festivalen er en ny type kunstfestival med et stærkt element af oplevelse og inddragelse i kunstprojekterne. Borgerne vil således møde naturkunst i stor skala, få mulighed for at samarbejde med både internationale og nordjyske erfarne kunstnere som arbejder med naturens rum. Ud over spektakulære kunstværker og workshops vil festivalen byde på musik, debat, symposium, underholdning og aktiviteter for hele familien med unikke tilbud til både små og store.

Blokhus 2016

Festivalens formål er at etablere en stærk international platform for Land Art i Nordjylland. Derfor deltager både danske og internationale kunstnere i festivalen. Alle kunstnerne er nøje udvalgt. 3 internationale top navne indenfor land art bygger større værker op: Mikael Hansen, Will Beckers og Agnes Meyer-Brandis!

4 markante nordjyske kunstnere samarbejder med kolleger fra det øvrige Danmark samt Aalborg universitets forskere omkring både værker og festivalens symposium. Denne gang bliver der etableret større værker langs en oplevelses rute omkring Gateway området samtidig med centrale festival aktiviteter

Læs om fantastiske oplevelser og events