Blokhus

Genbrugsfestival i Skulpturparken

Spændende kunstværker udarbejdet i genbrugsmaterialer

Skulpturparken Blokhus slår dørene op til  Genbrugsfestival 23. marts – 31. marts, oplyser de i en pressemeddelelse.

Festivalen er en af de mange events, som oplevelsesparken har taget initiativ til at gennemføre i år. 

På genbrugsfestival kan du opleve værker og kunst med noget på hjertet, der alle er lavet med genbrugsmaterialer.

På festivalen kan gæsterne f.eks. opleve en hest i galop, en makrel på paller, en kæmpe skulptur designet af Iben Soffy fra UPCYCL STUDIO i samarbejde med Råt&Godt – og meget mere.

Imponerende kunstværker

Mere end 11 imponerende store værker udstilles i Cirkelhaven. Nogle i træ og gamle fliser, andre i jern og metal og endda nogle lavet af gamle hestesko.

Dertil kommer der en stor skulptur på “stor scene” der hedder: ”Alt det der er”. Den er lavet af træ fra en udstilling på Kunsten, upcyclede materialer og molefende fra en havn. Det er kunstneren Iben Soffy fra UPCYCL STUDIO i samarbejde med Råt&Godt der står bag.

Festivalen byder også på andre store navne indenfor feltet; Mikkel Munk Iversen & Christian Steen Møller som bl.a. udstiller ”En hest i galop” skabt af genbrugstræ.

“Hest i galop” kommer til salg til kr. 40.000 på festivalen, og man kan få 50% i rabat, hvis man afbrænder skulpturen indenfor tolv måneder, og det skal indgå i en købsaftale, hvor vi ønsker billede/videodokumentation fra køber, fortæller Mikkel Munk Iversen & Christian Steen Møller.

Foruden den flotte hest, kommer de to kunstnere også med en makrel på paller. Helt ekstraordinært kan publikum den 23. marts komme med helt ind i genbrugs-kunst-maskinrummet backstage og se, når Makrellen “viser sig”. 

Oplevelser hele påsken

– Vi afholder en stor konkurrence, hvor bedste genbrugsskulptur præmieres med 10.000 kr. Derudover har vi en flot særudstilling af Uffe og Kirsten Gitz-Johansens samling af træskærerarbejde i Arkaden, som understøttes af en helt unik kunstudstilling med mere end 9 forskellige skrot- og genbrugskunstnere der udstiller genbrugskunst, genbrugsmøbler og kunst, fortæller indehaver John Andersen.

Gæsterne kan også opleve en særudstilling med Eva Tor Hansen i Kunstbutikken, og så kan gæsterne naturligvis også se Skulpturparken i sin rå form samt parkens mange andre smukke skulpturer.

Indvielsesfest 23. marts

Festivalen indvies 23. marts fra kl. 11.00, Dunkelfolket dunkler med improvisatorisk masketeater.

Du kan komme helt tæt på, og så alligevel helt langt væk fra det dunklende masketeater inden du kan bevæge dig videre til arkaden kl. 13.30. 
Her går Glamour Guys nemlig på ”scenen”.

-Intet er overladt til tilfældighederne, når Nordjyllands mest glamourøse par holder “Glamour På Genbrug”.

Jonas Jensen, blomsterdesigner og Thomas Dyg, møbelpolstrer, forvandler gamle sager og genbrug til glitrende guldværker, forklarer John Andersen.

Læs om fantastiske oplevelser og events