Blokhus

Genbrugsfestival og Europas største mobile Voksmuseum

Mange unikke arrangementer undervejs

Kulturhuset & Skulpturparken Blokhus er et oplevelsescenter. Og det udfoldes i fuldt flor, skal vi hilse at sige. De sidste måneder har der både været ”Kunst i Blokhus”, ”Festudstilling” og ”WinterGarden Udstilling” – og nu åbner det populære Oplevelsescenter for endnu en stribe af flere events og udstillinger.

 

Genbrugsfestival i påsken

Striben af nye events byder bl.a. på Genbrugsfestival i påskeugen 23. marts – 31. marts.

”Genbrug til nyt liv” er temaet for eventen, der byder på indvielse 23. marts med Dunkelfoket & Glamour Guys med Glamour på genbrug. Derudover udstilles mere end 11 imponerende store værker i Cirkelhaven. Dertil kommer der et kæmpe værk på “stor scene” af Råt og Godt. – Vi afholder også en stor konkurrence, hvor bedste genbrugsskulptur præmieres med 10.000 kr. Vi har en helt fantastisk flot særudstilling af Uffe og Kirsten Gitz-Johansens samling af træskærerarbejde i Arkaden – som understøttes af en helt unik kunstudstilling med mere end 9 forskellige skrot- & genbrugskunstnere der udstiller genbrugskunst, genbrugsmøbler og kunst, fortæller Driftschef Louise Kande. Festivalen byder også på helt store navne indenfor feltet; Mikkel Munk Iversen og Christian Steen Møller som bl.a. udstiller en hest i galop og en makrel, som gæsterne kan se blive skabt til selve festivalen. Derudover er der Særudstilling med Eva Tor Hansen i Kunstbutikken – og så kan gæsterne naturligvis også se Skulpturparken i sin rå form – og parkens mange andre smukke skulpturer.

Spejleudstilling

Fra fredag 5. april følger en udendørs helt ny og ganske anderledes udstilling med værker af glas og spejle, der integreres blandt parkens træer og bede. – Vi har booket 20 ”Funny Mirrors – forvrængende & morsomme selfie spejle” som opstilles i Cirkelhaven. Der kommer også meter høje glas-spejle kupler, der skaber genlys og parken pyntes med glas og spejle, forklarer Louise Kande.

Europas største mobile Voksmuseum

Fredag 5. april åbner endnu en stor nyhed. Europas første og største mobile voksmuseum. Fra denne dag kan gæsterne opleve et væld af verdenskendte film-, tv- og sportsstjerner. – Det er en virkelig stor nyhed, som vi er utrolig stolte af at kunne præsentere i Arkaden. Vi håber på, at gæsterne tager rigtig godt imod David Beckham, Messi, Muhammed Ali, Sylvester Stallone, Brad Pitt, Marilyn Monroe, Katy Perry, Harry Potter – og mange mange flere, siger Louise Kande.

OpenArt No. 1

I weekenden 13. – 14. april bydes på Open Art No.1. Her møder 15 kunstnere op med deres grej og værker og går i gang med dels at vise, sælge og nogle også at kreere værker. På den måde kan publikum på allernærmeste hold følge den kunstneriske arbejdsproces, ligesom kunstnerne får en platform til at vise deres kunst på.

Flere store særudstillinger i 2024

I det hele taget byder 2024 på flere store events og særudstillinger som f.eks. Åbning af Sandskulpturfestival 28. april fra kl. 14.00 – efter temaet: ”Verdens vildeste opdagelser”, Indvielse af Monument- & Verdensudstillingen 28. april, Garden Festival 25.-26. maj, Internationalt Marked i uge 29, Fotofestival, keramikudstillinger og meget, meget mere.

Der vil løbende komme yderligere informationer af de enkelte arrangementer og tidspunktet for deres afholdelse.

Læs om fantastiske oplevelser og events