Nyheder
imported

Gjøl Havn – Nordjyllands mest levende mødested

I Nordjylland blev det Gjøl Havn, der tog førstepladsen som det mest levende mødested. Med 33 % af stemmerne til Gjøl Havn og en klar favorit blandt borgerne under hele afstemningsfasen, er sejren fuldt berettiget.

– Gjøl Havn, der er smukt placeret i Jammerbugt kommune, emmer af hygge og aktiviteter og har gennem generationer været et naturligt mødested for borgerne og gæster udefra. På fjorden er der masser af sejlads i flere forskellige bådtyper og folk, der surfer. På land er der rig mulighed for at mødes for en uformel snak eller over en forfriskning i Kulturcafeen eller på Gjøl Kro. Og så er havnen samlingspunkt ved sommerfester, julemarkedet og andre aktiviteter. Gjøl Havn er levende året rundt, siger Helle Bak Andreasen, formand for Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune.

I Nordjylland tog Gjøl Havn sejren over blandt andet Hjørring Bibliotek, The Reef, Vendelbohus, Vendsyssel Teater og Skipper Klement Plads.

Vinderne i de øvrige regioner er Multihuset i Sejs-Svejbæk i Region Midtjylland, Polymeren i Region Syddanmark, Kulturhuset No1 Region Sjælland og Papirøen i Region Hovedstaden. 

Til de fem danskere, der har nomineret de fem vindermødesteder, er der præmier. De har vundet en tur for to til København samt besøg i udstillingen ’Ramt af byen’ på Dansk Arkitektur Center. Udstillingen handler om, hvordan vi mennesker bliver ramt af byen, og hvordan den påvirker os.

Se billeder af de 68 nominerede mødesteder i konkurrencen på Instagram: #DKslevendemødesteder 

Fakta:

Medvirkende kommuner: Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Silkeborg, Herning, Odense, Vejle, Esbjerg, Sønderborg, Roskilde, Holbæk, Guldborgsund, Helsingør, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og Faaborg-Midtfyn.

68 steder blev nomineret, og 2.348 danskere har stemt på Danmarks mest levende mødesteder. I Nordjylland går andenpladsen til Hjørring Bibliotek, og tredjepladsen går til The Reef.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events