Aabybro

Glad familie på 5 valgte Gjøl

Man hører sommetider beretninger om folk, der søger hus syd for fjorden, og tilfældigt får øje på en by på den anden side af vandet – nemlig Gjøl. Og når de så besøger byen, er de solgt.
På den måde kom der også nyt liv i det smukke rødstenshus på Limfjordsgade 21 på Gjøl, i folkemunde kaldet ”Viola og Selmers hus”. På Gjøl bor man nemlig ofte i ”nogens” hus.
Det fortæller Jammerbugt Kommune i en pressemeddelse.

Det grønne køkken
De første vi møder på adressen, er husets unge beboere, 7-årige Vilbert og Elmer på 4.
– Folke på 1 år danser gennem livet som nummer 3, siger Fie, hans mor.
Med far, Mikkel, er hele familien Lyndorff Helweg Julin samlet.
Det er kun et par måneder siden, familien flyttede ind. Stuerne er endnu halvtomme, for der skal males gulve og vægge og et par andre ”småting”, der skal opfylde familiens drømme om det rette miljø omkring den grønne Formel A-sofa.
Samme grønne farve i køkkenet, kunne måske have skræmt nogen væk, men ikke Fie, der elsker netop dén grønne farve. Husets størrelse og beliggenhed rummer god mulighed for at realisere nye indretningsplaner med respekt for husets sjæl.

Fra skepsis til positivt indtryk
Fie kommer oprindeligt fra Skørping og Mikkel fra Aalborg.
De mødtes, da de begge læste i Århus, og er i dag gift. Familien boede i en periode i Norge, hvor Fie arbejdede som jordemoder, mens Mikkel var hjemmegående med parrets ældste barn. Da Fie blev gravid med Elmer, besluttede de at vende tilbage til Danmark.
– Det var Mikkel, der fandt annoncen med vores hus her på Gjøl. ”Jeg skal fileme ikke bo på Gjøl”, surmulede jeg, for hvad skulle jeg dog i Jammerbugten? Næste dag blev jeg alligevel nysgerrig og kiggede på annoncen, og det flaskegrønne køkken så alligevel så spændende ud, at vi måtte se nærmere på det. Det viste sig at være et flot hus, og kostede det virkelig ikke mere?, fortæller Fie, som fik kontakt med en beboer på Gjøl for at fornemme, hvordan det er at bo på Gjøl.
– Samtidig meldte vi os ind i den lokale Facebookgruppe for at vejre stemningen. Og vi fik et positivt indtryk. Folk virkede utrolig engagerede, og vi tog hertil en sommerdag, hvor der var masser af liv på havnen. Eneste minus var den offentlige transport, men det var ikke afgørende, for det kan jo også tage tid at komme fra den ene ende af byen til den anden i Aalborg, uddyber Fie.
Familien tog sig god tid til at se alle de huse, der var til salg på Gjøl, men de vendte tilbage til huset med det grønne køkken.
– Vi fik også mange positive reaktioner, da vi skrev på Facebook, at vi havde købt huset, bl.a. fra Mallorca, hvor en efterkommer til Viola og Selmer skrev, hvor fantastisk det var, at der igen kom børn i huset, slutter parret.

Læs om fantastiske oplevelser og events