Blokhus

Gladgris giver glade gæster

Fast udstiller til råvaremarked i Blokhus

Gladgris er en af gengangerne på råvaremarked i Blokhus. Virksomheden har været fast udstiller siden 2017.

De udtrykker stor tilfredshed med at være en del af det, og er en af de mange udstillere, som du også kan møde til Høstmarkedet i efterårsferien.

-Vi synes Blokhus er et dejligt sted, og råvaremarkedet er et af de eneste markeder, vi kommer på, siger indehaver Laust Lyngø og fortsætter: Vi har faktisk sagt nej til mange andre og har i stedet valgt at prioritere det i Blokhus. Det er et godt marked, og derfor har vi holdt fast i det.

Han fortæller videre, at de mange turister i feriebyen er et rigtig godt segment til deres forretning og deres varer. De sætter stor pris på kvalitet og vil samtidig meget gerne have lokale varer, der har en historie.

Glade grise

Gladgris er en familiedrevet virksomhed med salg af røgvarer og charcuteri fra egne dyr opdrættet på friland tæt på Brønderslev. I spidsen for foretagendet står Laust Lyngø, som er landmand og han har opdrættet grise til gårdbutikken siden 2014. Dyrevelfærd er højt prioriteret. De sortbrogede grise har levet hele deres liv på markerne, hvor der både er masser af plads og sølehuller.

-Det giver glade grise, fortæller Laust Lyngø, og smitter af på smagen.

Populær specialitet

En af de store sællerter i Blokhus er de flotte spegepølser fra de glade grise.

-Spegepølserne er meget populære blandt kunderne, og vi producerer dem selv i vores eget pølsemageri.

På råvaremarkedet er det for mange en fast tradition at komme ned og købe dem hvert år og samtidig lige få en lille hyggesnak med den skøre landmand, afslutter Laust Lyngø.

Høstmarked afholdes onsdag 18. oktober kl. 11-15 på Blokhus Torv.

Læs om fantastiske oplevelser og events