Aabybro

Gratis rådgivning til unge i Jammerbugt

Fra maj 2021 kan alle unge mellem 15 og 25 år igen få gratis samtaler og rådgivning i Jammerbugt Kommune hos en social vejviser. De unge kan booke en tid til samtalen eller komme ind fra gaden. 

Anonyme samtaler
Unge mellem 15 og 25 år, der har brug for at tale med nogen om det, der er svært, kan mødes med en medarbejder i kommunens ungerådgivning – gratis og anonymt.
Samtalen kan være om problemer med ensomhed, uddannelse eller noget helt andet. Den unge kan tale om det, der er vigtigt for den enkelte. 
Det er muligt at kontakte medarbejderen alle ugens dage og aftale en tid via telefon eller mail.
Selve samtalerne kan foregå om torsdagen i VUC i Aabybro med opstart 6. maj i tidsrummet kl. 16.00 til 18.00. Samtalen kan eventuelt varetages via Teams samt telefon, hvis dét vurderes hensigtsmæssigt. 
Her kan de unge vælge enten at komme forbi til en samtale eller booke tid på forhånd ved at ringe på 4191 1454 eller sende en mail til: socialvejviser@jammerbugt.dk

Den bedst mulige indsats
– Rådgivningstilbuddet er bemandet med en medarbejder – en socialvejviser, der er uddannet til at tale med udsatte og psykisk sårbare unge. Den Sociale Vejviser vil efter en indledende samtale hjælpe den unge til den bedst mulige indsats, fortæller formand for Beskæftigelsesudvalget Morten Klessen.
Indsatsen kan blandt andet være kontakt til en rådgiver i Ungeenheden, samtale med en psykolog, forløb med en mentor, en rusmiddelindsats eller et forløb med en vejleder ved Ungdommens Uddannelsesvejledning.
– Vi har i forvejen mange gode tilbud til unge i kommunen, hvor de kan få hjælp hos kommunens Ungeenhed – også unge som ikke modtager uddannelseshjælp. Udfordringerne er bl.a., at kontakten til tilbuddene skal ske inden for normal arbejdstid. Det kan være svært at nå for unge, som er i job eller uddannelse. Tilbuddet om Social Vejvisning løser dette ved at have åbent om eftermiddagen mellem 16.00 og 18.00, forklarer Sundheds- og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen. 

Se mere om rådgivningstilbuddet på:
kommunens hjemmeside.

Læs om fantastiske oplevelser og events