Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Gratis Wi-Fi i Fårup Sommerland

Fra den 15. juli er der gratis Wi-Fi til alle gæster i Fårup Sommerland
Fra den 15. juli er der gratis Wi-Fi til alle gæster i Fårup Sommerland
 
Fårup Sommerland har i mange år haft problemer med mobildækningen, fordi parken ligger placeret som den gør, langt ude i skoven mellem Blokhus og Saltum. De problemer bliver markant mindre nu, hvor Bredbånd Nord har fundet tekniske løsninger til at etablere Wi-Fi imellem alle rutsjebanerne og træerne.
 
– Det bliver fantastisk for vores gæster, der ofte har spurgt efter Wi-Fi, når de besøger os. Derfor er vi glade for at kunne fortælle, at man fra den 15. juli har ubegrænset Wi-Fi i selve parken. Vi har udviklet en meget populær App, der bliver brugt af mange til at navigere rundt, fordi den fortæller om kø-situationen ved de enkelte forlystelser. App’en bliver allerede nu brugt af ca. 2.000 personer om dagen i højsæsonen, og det tal forventer vi vil øges markant med den nye Wi-Fi dækning. Det bliver også meget nemmere for vores mange unge gæster, at dele oplevelser i Fårup Sommerland på nettet. Nu kan man uden dæknings-problemer poste et sjovt foto af sig selv og vennerne på Instagram. Det bliver også et stort plus for vores udenlandske turister, der slipper helt for at betale den dyre roaming-takst, hvis de vil på nettet, mens de opholder sig i Fårup Sommerland, siger parkens direktør Per Dam Jensen.
 
Banebrydende samarbejde med Bredbånd Nord
 
Per Dam Jensen oplyser, at det er den lokale aktør, Bredbånd Nord, der har leveret den lynhurtige Wi-Fi dækning til Fårup Sommerland.
 
– Jeg tør godt bruge ordene banebrydende om vores samarbejde. Bredbånd Nord har ikke blot været medvirkende til, at vi nu kan tilbyde gratis Wi-Fi, Bredbånd Nord har også haft teknisk ekspertise nok til at løse den vanskelige opgave med at sikre dækningen i en park som vores med en speciel geografi og beliggenhed, understreger Per Dam Jensen.
 
– Med dette skridt tager vi vores mangeårige samarbejde med Fårup til næste niveau. Vores mission er at udbrede fiberbredbånd til hele regionen, så vi er meget glade for, at vi sammen med Fårup Sommerland har skabt denne mulighed med Wi-Fi for de mange gæster i parken. Det har været en udfordrende opgave at sikre gode signaler pga. de mange træer i Fårup Sommerland, så teknisk set har vi været nødt til at etablere flere såkaldte knudepunkter end normalt. Men det er lykkedes fuldt ud, og vi glæder os til at åbne for Wi-Fi sluserne til Fårup Sommerlands gæster den 15. juli, siger salgs- og marketingdirektør Christian Ingerslev Sørensen fra Bredbånd Nord.
 
Fakta om løsningen
 
Kabel: ud over det interne fibernet, som var i Fårup i forvejen, er der trukket 800 meter UTP kabel (traditionelt kobberkabel) og omkring 9 kilometer fiberkabel i parken.
Accesspunkter: 24
Hastighed pr. bruger: 2 MB. Hastigheden er sat for at sikre, at så mange brugere kan få glæde af Wi-Fi som muligt. Netværket er sat op, så der kan være 100 personer pr. accesspoint ad gangen – det vil sige i alt 2400 brugere på netværket ad gangen.

Læs om fantastiske oplevelser og events