Blokhus

Great Outdoor

Efterårsferien byder på masser af udendørsaktiviteter

Som en del af Blokhus Efterårsfestival er der masser af udendørsoplevelser i vente.

Det er både aktive oplevelser og hyggelige aktiviteter for hele familien, og alt foregår, hvor det enten er den smukke efterårsskov, den brede, hvide sandstrand eller det brusende Vesterhav, der er ramme om det hele.

Her får du lige en række tips til, hvor du kan få en god efterårsferie fyldt med oplevelser i den dejlige natur i et skønt mix af leg, motion, sundhed, underholdning og læring.

Family Outdoor Camp

Hvordan overlever man en dag i den danske natur? 

Fredag den 20. oktober vil instruktørerne fra Aalborg Outdoor lede “ekspeditionen”.

Der skal blandt andet flækkes brænde, snittes knive, skydes med bue og laves mad over bål til Blokhus Family Outdoor Day. Det bliver en dag fyldt med skønne oplevelser i naturen, hvor alle generationer kan have det sjovt sammen og samtidig lære nogle nye overlevelsesfærdigheder.

Husk at booke din plads til efterårets sejeste outdoor dag i skoven.

Du finder nærmere info i Program for Efterårsfestival i Blokhus 2023

bål gateway efterårsferie

Løb, mountainbike eller vandring

Hele ugen vil der også være mulighed for at udfordre området på MTB, tage en frisk løbetur med den lokale løbeklub PGU Runners, udforske den smukke efterårsskov på en gåtur med Fodlaw, og meget, meget mere.

Badass Biologi

Tag på eventyr i Blokhus Klitplantage med de to sprudlende biologer, Karen og Christoffer, fra Badass Biology, når der søndag den 15. oktober kl. 13.30 inviteres til Naturstjerneløb. Her skal der løses en masse sjove opgaver, hvor man kan lære skovens dyr bedre at kende. Se, om du kan hoppe så langt som en frø og løbe så hurtigt som en løbebille, og hvor mange insekter der mon findes i skoven? Få svar på det og meget mere, når Badass Biologi tager hele familien med ud på eventyr i den skønne efterårsskov.

Samme aften går den store ravjagt ind. Det er igen Badass Biology, der står i spidsen, denne gang udstyret med UV-ravlygter. Klokken 19.30 mødes alle deltagere ved Strandkiosken ved Blokhus Strand, hvor Badass giver gode råd og fif, inden man selv får mulighed for at gå på jagt efter nordens guld.

Begge aktiviteter skal bookes på forhånd.

Du finder nærmere info i Program for Efterårsfestival i Blokhus 2023

ravjagt efterårsferie

Vild mandag

Mandag bliver vild. Nordsøen Ocenarium besøger denne dag Blokhus Torv, hvor man kan blive klogere på havets dyr. Drej lykkehjulet, svar på spørgsmål om havet og vind en sej nøglering eller deltag i quizzen “Gæt fiskene”. Kl. 13 vil de dygtige formidlere fra Nordsøen Oceanarium dissekere nogle af havets dyr. Kom og se, hvordan fisk og havdyr ser ud indeni, og hør om deres spændende liv under overfladen. Der vil også være mulighed for at få en gratis malebog og en ballon.

Samme dag kan man få en trækketur på en af de søde islændere fra Kærgårdenen Islænder, og man kan også deltage i en sjov konkurrence, hvor man kan teste sin viden om danske dyr.

Søstjernerne

Efterårsgys i Vesterhavet

Alle dage i efterårsferien vil der kl. 8.00 være mulighed for at springe i bølgen blå med den lokale badeklub Søstjernerne, som bader til venstre for nedkørslen på Blokhus Strand. I over 15 år har de seje Søstjerner hver eneste dag taget en morgendukkert i Vesterhavet, ligegyldigt om det stormer eller sner. Der er i dag over 100 medlemmer af klubben, som hver dag inviterer gæster gratis med i bølgen blå.

Til at varme sig efter en forfriskende tur i Vesterhavet er der mulighed for at nyde en tur i sauna med saunagus.

Den populære Saunahytten.dk kan findes på stranden de fleste dage, og man skal huske at booke i forvejen.

Du finder nærmere info i Program for Efterårsfestival i Blokhus 2023

Læs om fantastiske oplevelser og events