Nyheder
imported

Gyldne tider for sommerhussælgere: Der gives rekordlavt nedslag i pris

I maj blev der i gennemsnit slået 690 kroner af kvadratmeterprisen på sommerhuse. Det er det laveste niveau i de seneste årti, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Der er rift om sommerhusene i Danmark i øjeblikket. Danskerne skal holde ferie hjemme, og det kombineret med et lavt udbud skaber stor efterspørgsel på de eftertragtede kvadratmeter i det danske sommerland. Det afspejler sig nu i priserne. Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgspriserne på sommerhuse er steget med 1,2 procent den seneste måned og 3,0 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Samtidig er det blevet sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. I maj måned er der registreret det gennemsnitligt laveste niveau for nedslag i prisen på sommerhuse siden 2010. – Det hænger selvfølgelig sammen med den massive efterspørgsel, som der i øjeblikket er på sommerhusene. Når der står flere købere i døren, er det også lettere for sælgeren at afvise et nedslag i prisen, siger Søren Villadsen, indehaver af Villadsen Ejendomshandel.

Nordjylland

I Nordjylland er køberne dog bedst til at handle om prisen – i forhold til hele Danmark. Det gennemsnitlige nedslag i pris i Nordjylland er på 906 kroner per kvadratmeter – dog er der alligevel tale om et fald på 13 procent på et år. – Tendensen er helt klart, at nedslaget i pris procentvis er mindre end tidligere. Ikke nok med at sælgerne i mindre grad giver afslag i pris. De er samtidig tålmodige og lader sig ikke friste af hurtige handler. Det er endnu et tegn på den heftige aktivitet og de mange interesserede købere, som vi ser på sommerhusmarkedet lige nu. Nu er bøtten virkelig vendt. Vi mangler sommerhuse til salg, til de mange sommerhuskøbere – markedet kører igen, afslutter Søren Villadsen. 

Læs om fantastiske oplevelser og events