Restaurant Nordstjernen – beliggende i hjertet af Blokhus – indbyder til to store events i efterårsferien.
17. oktober inviteres der indenfor til stor halloweenfest, som er en familiefest for både store og små.
Arrangementet starter allerede kl. 16.30 og med afslutning kl. 20.30 kan selv de yngste i familien være med.
Til festen vil restauranten være pyntet flot op i halloween-tema. Der er hyret DJ til at stå for børnedisko, og til de sultne maver er der uhyggelig taco-buffet.
Her forud for arrangementet er der allerede 50 tilmeldte, men der er plads til flere, fortæller Ann Cathrine Thorhauge, som ejer restauranten sammen med Christoffer Hallager. Og man kan tilmelde sig ved at ringe eller booke via online tilmelding på hjemmesiden.
Dagen efter – 18. oktober kl. 10-16 – er der endnu en event på programmet, når hele salen i restauranten omdannes til et stort loppemarked.
-Der er total udsolgt med 40 stande, og gæsterne kan gå på indkøb i alt inden for genbrug. Derudover er det er også muligt at møde vores faste grønsagsleverandør Blokhus Kød & Landbrug, fortæller Ann Cathrine Thorhauge.
Succes med events
Restauranten har haft stor succes med det, de indtil videre har fået søsat af arrangementer her igennem året, og selv er de både overraskede og taknemmelige over den store tilslutning.
-Det er helt nyt for os at lave de her events, men de er utrolig populære, så vi har virkelig fået blod på tanden, siger indehaveren.
Hun forklarer videre, at arrangementerne er lavet ud fra hvad de også selv synes, kunne være dejligt at deltage i. Der er jo ikke en egentlig børnerestaurant her i byen, så der kan vi være med til at skabe rammerne for dem også, forklarer Ann Thorhauge og fortsætter: Jeg tror selv at loppemarkeder er populære fordi det både er sjovt og bæredygtigt.
Grøn profil
Og netop bæredygtighed er også noget restauranten går meget op i.
-Christoffer og hans køkkenteam gør rigtig meget for at begrænse madspild og have den her grønne profil, siger Ann. Vi laver f.eks. alt selv. Kage og brød omdannes til rasp og crumble, og der bliver kogt fond på grønsager, der ikke kan serveres.
Derudover gør restauranten meget ud af at råvarer købes økologisk, og de arbejder henimod at opnå sølvmærke indenfor økologi.