Mød mennesket bag butiksindehaveren, der elsker et aktivt arbejds- og fritidsliv.

Det Gamle Mejeri beliggende på Blokhusvej 15B i Pandrup har altid været en aktiv og vigtig del af byens identitet. Først som andelsmejeri og siden 1991 omdannet til en kendt og attraktiv forretning med tøj og mode til kvinder i alle aldre, sko samt brugskunst. Butikken indeholder et eldorado af kendte brands, og det er en helt speciel oplevelse at gå på opdagelse i de charmerende fysiske rammer, der emmer af historie. Hanne Frederiksen har således lagt vægt på at bevare det helt specielle miljø og den særlige atmosfære, som kun en bygning med en lang historie bag sig kan rumme. Der er i sagens natur langt fra produktion af mejeriprodukter til en moderne tøj- og modeforretning, men i Det Gamle Mejeri går historiens vingesus og den moderne virkelighed op i en højere enhed. Det kan kunderne lide, og derfor kommer både turister og fastboende igen og igen. En altid smilende og imødekommende kompetent faglig service og rådgivning tæller også med i kundernes positive oplevelse af forretningen.

Fra Kolding til trygt nærmiljø i Pandrup

Det var Hannes ægtefælle, Christian, der i sin tid købte ejendommen og renoverede den i respekt for ejendommens særlige karakter, og Hanne har gennem årene løbende tilpasset sig kundernes efterspørgsel samtidig med, at hun har holdt fast i stedets rolle som en central del af Pandrups identitet som handelsby. Hanne er oprindeligt født i Kolding og kom til Pandrup som 11-årig, idet forældrene rykkede teltpælene op fra det sønderjyske til det nordjyske. De arbejdede i trykkeribranchen, så det var jobmuligheder i ID-Tryk, der førte familien til Pandrup. Hanne fortæller, at hun oplevede skiftet fra en større til en mindre by som noget meget positivt. Der var ikke mindst et trygt nærmiljø, både når det gjaldt skolegang og fritidsliv. Således blev Hanne hurtigt meget engageret i foreningsarbejde både som aktiv gymnast og som instruktør i PGU. Derfor flyttede hun da heller ikke med forældrene, da forældrenes arbejdsplads blev rykket sydpå igen, nærmere betegnet til Odder. I mellem tiden havde hun da også mødt Christian, som hun senere blev gift med, og sammen har de fået to sønner og en datter.

Et liv med fart på

Livet i Pandrup var lige sagen for Hanne – det gjaldt både driften af Det Gamle Mejeri og det netværk, hun var og er en del af, når det gælder fritidslivet. Både Hanne og ægtefællen kan lide et liv, hvor der er fart på og hele tiden bevægelse i tingene. Gennem årene har de begge været travlt optaget både erhvervsmæssigt og i fritidslivet. Hvor Hanne dyrkede gymnastik og frivilligt foreningsarbejde, spillede Christian såvel fodbold som håndbold, så selv om de to superaktive mennesker sjældent var hjemme, så blev det også til et godt familieliv med tre børn, der alle i dag arbejder inden for noget med bæredygtighed. Mikkel er bæredygtighedschef inden for fødevarebranchen og bor i København, Rasmus er ansat hos Siemens i vindmøllebranchen og Katrine uddanner sig inden for bæredygtighed i tøjbranchen og opholder sig p.t. i England, hvor Hanne og Cristian snart skal besøge hende.

Ro og afslapning på Samsø

Hanne finder afslapning og ro i det gamle bondehus på Samsø. Det skal der alt sammen findes tid til, inden det for alvor går løs med ophold i det gamle bondehus med stråtag på Samsø, som de ejer sammen med et vennepar. Her holder de altid ferie og besøger i det hele taget Samsø flere gange om året. Det er en dejlig ø, forklarer Hanne med lys i øjnene. Her finder hun ro og slapper af midt i den dejlige natur. I øvrigt har de renoveret det gamle bondehus fra a til z, så det er attraktivt for lejere i de perioder, hvor huset ikke bliver brugt af ejerne.

Badehus på Blokhus strand

Et andet vigtigt frirum for Hanne er det lille badehus på Blokhus strand. Her tilbringer hun mange skønne timer i perioden fra maj til oktober, hvor huset står på stranden. I samme periode elsker hun at bade i Vesterhavet hver morgen. Det er koldt ind imellem, men dejligt skulle vi hilse at sige. Blokhus har altid stået Hannes hjerte nært – i øvrigt også i tilknytning til arbejdslivet, idet også mange turister har fået øje på Det Gamle Mejeri på Blokhusvej i Pandrup. Med deres fælles frirum i huset på Samsø, Hannes frirum ved badehuset i Blokhus og Christians frirum med at gå på jagt, skulle man tro, at både arbejdsliv og fritidsliv var fuldt besat. Men der er skam tid til mere – som nævnt trives Hanne jo med et liv, hvor der er fart på og masser af bevægelse. Derfor dyrker hun også masser af yoga, som er godt for både krop og sjæl. Og ligesom yoga styrker både krop og sjæl, så udgør et aktivt arbejdsliv kombineret med et aktivt fritidsliv med masser af oaser med plads til hele mennesket en harmonisk helhed, som Hanne oplever som et rigtigt godt og indholdsrigt liv, der hænger sammen, og som indeholder den bæredygtighed, som også alle tre børn arbejder med og for i deres liv.

En livsmosaik

Tiden er gået, og Det Gamle Mejeri åbner dørene for kunder om 5 minutter, så jeg siger tak for en spændende, levende og livsbekræftende fortælling, der har taget os med på en rejse ind bag facaden i en livsmosaik, der viser et meningsfyldt mønster: Fra Kolding til Pandrup, fæster rod i et trygt og aktivt nærmiljø, stifter familie og åbner forretning i tøjbranchen. Finder fristeder på Samsø og i Blokhus. Kort sagt et travlt liv, hvor Hanne overordnet set hviler i sig selv.

Læs om fantastiske oplevelser og events