Nyheder
imported

Helikopteren kommer til Saltum

Når den nye og fjerde akutlægehelikopter kommer til Jammerbugt Kommune får Nordjyderne langt hurtigere lægehjælp fra Saltum.

Blokhus avis – hele Jammerbugtens avis

Det bliver Saltum-området i Jammerbugt Kommune, der bliver hjemsted for den fjerde akutlægehelikopter i Danmark.  – Med en ny akutlægehelikopter i Jammerbugt Kommune ved Saltum styrker vi akutberedskabet i den nordlige del af Danmark, så borgerne kan være trygge ved, at der kommer den nødvendige hjælp, hvis de kommer ud for en ulykke eller bliver akut syge, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby til Tv2Nord.

En glad Borgmester

Det glæder borgmester Mogens Christen Gade fra Jammerbugt Kommune, at den nye og fjerde akutlægehelikopter kommer til Jammerbugt Kommune: -Placeringen af akutlægehelikopteren i Jammerbugt Kommune er til gavn for alle borgere i Nordjylland og i særdeleshed borgerne i Jammerbugt Kommune. Med helikopteren får vi en markant kortere udrykningstid. Det gælder både den nordligste del af Vendsyssel, Læsø, Thisted og Morsø kommuner og den østlige del af Himmerland, som har lang køretid til Aalborg Universitetshospital, siger Mogens Christen Gade.

Endelig placering i Saltum

En placering i Jammerbugt Kommune betyder også en hensigtsmæssig dækning af den nordvestlige del af Region Midtjylland, hvor Lemvig, Struer og Skive kommuner samt dele af Holstebro og Viborg kommuner vil være optageområde for den nordjyske helikopter.

Den endelige base for akutlægehelikopteren i Saltum bliver besluttet i samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet og Jammerbugt Kommune. Etableringen af basen i Saltum bliver finansieret af Staten.  Den nye helikopter går i drift 1. januar 2019. I første omgang midlertidigt fra Aalborg Lufthavn, indtil basen i Saltum-området er anlagt.

Læs om fantastiske oplevelser og events