Tekst: Flemming Jansen – Foto: Kirsten Bøjstrup

Helle Svendsen er født og opvokset for enden af en blind vej i Store Vildmose i området omkring Manna-Thise – som hun selv udtrykker det: Faktisk helt derude, hvor kragerne vender. Og det er hun både glad for og stolt af. – Siden har hun giftet sig til at blive en inkarneret Løkken-pige. For 12 år siden startede hun Blondehuset, hvor Blokhus Avis har besøgt hende i den store og velassorterede butik på adressen Søndergade 20A i Løkkens centrale bymidte.

Stor kundetillid opbygget gennem årene

Oprindelig er Helle uddannet inden for herretøj, men har været i lingeribranchen i de seneste 18 år, fortæller hun. Den branche føler jeg mig som født til, som hun udtrykker det, og Helle elsker omgangen med sine kunder og at gøre sit yderste for at servicere dem og opfylde den enkelte kundes individuelle behov.  Dette at prøve undertøj kan for mange godt være grænseoverskridende. Derfor gør Helle og hendes ansatte medarbejdere i Blondehuset meget ud af at bygge en tillid op mellem ekspedient og kunde, så kunden kan føle sig helt tryg gennem hele forløbet. Helle glæder sig således meget over netop den tillid, hun har opbygget i forhold til Blondehusets kunder gennem årene. Den tillid gælder også forholdet til de 14 ansatte – heraf 4 på fuld tid. Blondehuset er en helårsforretning, hvor der er liv og aktivet alle ugens syv dage i det ret store, men samtidig hyggelige lokale med en maritim atmosfære som eksempelvis prøverum opbygget som små badehuse, bådlanterner og marehalm m.v. I øvrigt kan Blondehuset tilbyde sine kunder landets største udvalg af badetøj, oplyser Helle. Også det øvrige varelager bestående af alle former for lingeri hører til i toppen af branchens superliga.

Man skal altid yde sit bedste

Helle er både erhvervsmæssigt og privat et menneske, der foretrækker at gøre tingene fuldt ud og ikke halvt. Man skal altid yde sit bedste, ellers kan det være lige meget, siger hun ledsaget af et varmt og optimistisk smil på læben. For Helle er nemlig en glad og en tilfreds pige. Min nu afdøde far har lært mig både at gøre tingene ordentligt og til bunds og at være ordentlig. Bestræber man sig på altid at være ærlig og oprigtig, så både sover man bedst om natten og har det godt med sine medmennesker om dagen. – Samtidig med, at jeg grundlæggende er glad og tilfreds, så er det også en del af min karakter, at jeg har det med at bekymre mig meget om alt det, der foregår omkring mig. De to ting er ikke modsætninger, men to sider af samme sag, lyder det fra Helle. Derfor passer Helle også på sine medarbejdere, som sammen med hende selv udgør et sammentømret ”Team Blondehuset”. Det gode arbejdsmiljø medarbejderne indbyrdes spreder sig og sætter sit præg på også omgangen med kunderne, der kommer fra nær og fjern.

Medmenneske og familiemenneske

Når Helle ikke arbejder i butikken med at servicere kunder, så er hun et udpræget familiemenneske, som prioriterer ægtefællen, sine børn og sin familie i det hele taget meget højt. Der er tale om en familie, der stort set er samlet i Løkken, hvor ægtefællen Martin også driver erhverv. Sammen har Helle og Martin datteren Josefine på 19 år, som er fløjet fra reden og snart skal en tur ud i den store verden, samt sønnen Holger på 10 år, der er hjemmeboende. Også egenskaber som retfærdighedssans og beskyttertrang indgår i den palet af karakteregenskaber, som danner grundlag for den solide tillid mellem medarbejderne indbyrdes og mellem kunder og medarbejdere, der gennemsyrer atmosfæren i Blondehuset. – Og så er jeg i øvrigt distræt, men ser alt kommer det fra Helle fulgt af en hjertelig latter.

Et fælles netværk gør os alle stærkere

At bo og at drive forretning i Løkken er for Helle et stort privilegium, som hun deler med hele sin familie. Vi arbejder og lever jo et sted, som masser af mennesker kommer til fra nær og fjern og betaler for at besøge, siger hun. Og så nyder hun at være en aktiv del af et stort netværk og fællesskab, som er med til at gøre Løkken til en god destination. Det fælles netværk bidrager til at gøre os alle stærkere og skabe et attraktivt Løkken nu og i fremtiden, lyder det fra Helle. Ikke mindst i krisetider er det vigtigt at skrue op for markedsføringen, har en klog mand lært hende. Man kan være sin egen lykkes smed et stykke ad vejen, men skal det hele gå godt, kræver det samtidig en fælles indsats. Det gælder erhvervsmæssigt, og det gælder privat.

Tillid et nøgleord

For butiksindehaveren, arbejdsgiveren og familiemennesket Helle er og bliver tillid et nøgleord som fundament for den glæde og den tilfredshed med livet, der er en grundfølelse hos hende. Som selvstændig arbejder jeg naturligvis meget, men det giver mig også mulighed for at være en god ægtefælle, en god mor og et familiemenneske i det hele taget, konkluderer Helle.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events