Blokhus

Helle fra Butik Skaarup

Helle Skaarup trives som en fisk i vandet både arbejdsmæssigt og privat. Hun er nemlig nået dertil på sit livs rejse, hvor hun for alvor er landet på den rette hylde og sammen med sin ægtefælle Jarl har slået rod på matriklen på Vesterhavsvej. Den smukke nyrenoverede ejendom rummer således både privatboligen og butikken med garn og gaveartikler. Helle har hele sit liv haft fokus på idéer og kreativitet, og Jarl, der driver et tømrerfirma, er mand for at gøre Helles gode idéer om indretning m.v. til virkelighed. På den måde supplerer de hinanden perfekt.

Uddannelse, mand og to børn

Helle, der i dag er 60 år, er født og opvokset i Nr. Uttrup og fik sin uddannelse som kontorassistent hos det daværende kendte reservedelsfirma Bak & Uhrenfeldt i Aalborg. Efter at have mødt og dannet par med Jarl, stiftede de hjem i Aabybro. Det var i 1985, og Helle var dengang 24 år. Når valget faldt på netop Aabybro, var det et kompromis mellem Pandrup, som Jarl kom fra, og Helles Nørresundby. Parret købte et gammelt hus og istandsatte det. Børn kom der også i deres tilværelse, nemlig datteren Katrine, der i dag er 35 år og bor i København, og sønnen Emil på 33 år, der bor i Aalborg og er medejer af en herretøjsbutik, mens Katrine arbejde som speditør.

Fra garnbutik og keramikværksted i Ryå gik turen til Hune

Helle stoppede med sit arbejde som kontorassistent, da børnene var små og påtog sig i stedet for opgaven med at føre regnskabet i mandens tømrerfirma. Drømmen om at satse på kreativiteten pressede sig samtidig mere og mere på, og den blev til virkelighed, da de købte en gammel købmandsbutik i Ryå ved Birkelse. Her indrettede Helle sin garnbutik, og her kastede hun sig tillige over arbejdet med at fremstille keramik. Forretningen blev udbygget gennem en periode på 5-6 år, mens weekenderne blev tilbragt i parrets lejlighed i Blokhus Feriecenter. De har således i mange år haft en særlig tilknytning til Hune-Blokhus området, så da muligheden for at købe ejendommen på Vesterhavsvej opstod, var de ikke sene til at slå til. Det passede også fint med, at Helle gerne ville optimere kundekredsen og gøre den større, og her ventede det store kundepotentiale, der ligger i at åbne butik i et af landets mest attraktive ferie- og turistområder, bare på at blive udnyttet. 

Passion for kreativt arbejde og heste

Helle bruger rigtig mange timer i sin butik, der holder åbent seks dage om ugen året rundt. Kun mandag er lukkedag. Så ferier og fritid er det småt med, forklarer Helle med et tilfreds smil. Hun elsker nemlig sit kreative arbejde med garn og keramik kombineret med et udvalg af diverse gaveartikler på hylderne. – De første to år har bekræftet mig i, at her har både Jarl og jeg virkelig fundet vores sted, siger hun og tilføjer: Og selv om arbejdsdagene er både lange og meningsfyldte, så bliver der også plads til min store passion for heste. Helle har en ridehest stående i Løkken samt yderligere fire islændere hjemme på matriklen på Vesterhavsvej. Ligesom jeg møder masser af dejlige mennesker i min butik, så er hobbyen med heste også meget givtig rent mentalt og menneskeligt. Man kommer ud i naturen, og man bliver en del af et fællesskab med folk i alle aldre, forklarer Helle.

Drømte om at blive indretningsarkitekt

Hele tiden under vores samtale vender Helle igen og igen tilbage til, hvor vigtigt det er for hende at arbejde med noget kreativt. Jeg har altid været kreativt orienteret, fortæller hun. Jeg elsker at lave noget med mine hænder – bl.a. derfor er jeg autodidakt som keramiker – ligesom jeg har lært at hækle og strikke af min bedstemor. Også min faster har jeg spejlet mig meget i, når det gælder fokus på kreativiteten, lyder det fra Helle. Engang drømte jeg også om at blive indretningsarkitekt. Det blev dog ikke til noget, men jeg har til gengæld tilegnet med en del viden inden for fagområdet. – At der bor en indretningsarkitekt i Helle vidner de omgivelser, som vi sidder i, da også meget stærkt om.

Ferierejserne må vente

Familien, at arbejde med noget kreativt samt at være begunstiget af et sundt og godt helbred er for Helle det, der karakteriserer det gode liv, hun har. Hun ønsker sig mange år endnu på arbejdsmarkedet, og så må genoptagelsen af ferierejserne til bl.a. Sydfrankrig, Bermuda og New York fra tiden før, Helle blev selvstændig forretningsindehaver, komme senere. – Ja, ferie skal jeg da have på et eller andet tidspunkt, men når man har det så godt med at arbejde kreativt, så er behovet for det andet ikke så stort, slutter en tilfreds indehaver af Butik Skaarup i Hune denne portrætsamtale.

Læs om fantastiske oplevelser og events