Arrangørerne bag Blokhus Hundefestival kan se tilbage på en vellykket weekend, hvor hunden var i centrum.
Hundefestivalen er en event, der afholdes i Rødhus hvert år den 2. weekend i september, hvor der er boder med diverse udstyr, opvisninger, skue og meget mere.
-Det var en fin festival, hvor der var oplevelser af forskellig art, der havde noget med hund at gøre, siger formand Jens Brandt på vegne af arrangørgruppen.
-Vi var naturligvis udfordret lidt af vejret. Vi kunne godt mærke, at der også var andre ting, der trak i folk. Der var jo et pragtfuldt sommervejr. Men alt i alt er vi tilfredse med weekenden.

Populært børnedyrskue

Nogle af aktiviteterne med hund var særligt populære og havde ekstra stor søgning blandt publikum.
-Især skuet omkring børn og hunde var populært, hvor børnene får prøvet noget af sammen med deres bedste ven, siger Jens Brandt. Der var rigtig mange deltagere, og faktisk var der flest voksne, griner Jens Brandt, og de fik naturligvis også et diplom for at deltage.
Der var bl.a. også besøg af Niels Guldager fra Naturli´vis, hvor der var stor interesse for at se, hvordan man flår og tilbereder et stykke vildt.

Nikolaj fra Fyn med K9 Mazer var også programsat med hans show med eftersøgningshund. Belgiske hyrdehunde af racen malinois anvendes ofte til redningsarbejde f.eks. i sammenstyrtede bygninger og bjerge. Der skal trænes koordinering, tillid og lydighed for at hunden er miljøstærk, når den står overfor den givne situation.
Nikolaj synes, at Blokhus Hundefestival er et rigtigt fint og hyggeligt mindre arrangement, og kommer meget gerne igen næste år.

Du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen for Blokhus Hundefestival er planlagt til at foregå igen i weekenden 7-8. september 2024.

Læs om fantastiske oplevelser og events