Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Hvad skal du lave i vinterferien?

Så er det tid til vinterferie over det danske land. Vi har fundet nogle gode gratis oplevelser til vinterferien for hele familien og enkelte, der koster lidt.

Tekst: Louise Kande – Foto: presse

Så er det tid til vinterferie over det danske land. Henholdsvis uge 7 og 8 er forbeholdt ferietid for skolebørnene. Rigtig mange hygger sig hjemme i Danmark, og der er oceaner af gode tilbud til hele familien i Nordjylland. Vi har fundet nogle gode gratis oplevelser til vinterferien for hele familien og enkelte, der koster lidt.

Vinterbadning med søstjernerne

Hver dag – året rundt kl. 8.00 – kan du tage en morgendukkert sammen med Søstjernerne – en gruppe vinterbadere, som samles på stranden i Blokhus. -Vi hygger os i hinandens fællesskab, og det er åbent for alle interesserede. Det er fortrinsvis fastboende eller folk, der har sommerhus her, der kommer og bader sammen med os, fortæller  81-årige Inge Skjoldager, som bader hver dag. – Det er livsbekræftende og holder os friske, afslutter hun.

Aktiv ferie

Et badeland kommer man ikke udenom hvis man vil glæde børnefamilierne, og på Blokhus Feriecenter er der et rigtig fint et af slagsen med svømmebassin, morskabsbassin, babybassin, boblebad, spa- og wellnes og vandrutsjebane. Her er badesjov til mange timer for hele familien. En ferie hos Dayz Grønhøj Strand byder på muligheden for masser af sjove aktiviteter og oplevelser ude og inde. Få pulsen op i sportshallen eller stil spillelysten i spillehallen. I kan også dyste på minigolfbanen, som  består af en  12-hullers kunstgræsbane. Skal der mere udfordring til, kan du tage på den attraktive 9 hullers par 3-bane på Blokhus Golfcenter  –  til dem, der aldrig har prøvet at spille før. Pay & Play-banen til den lidt øvede spiller og en smuk 18 hullers bane til den etablerede golfspiller med DGU-kort.

Vær’ kreativ

Allerede i uge 7, torsdag d. 16. februar, starter Glaskunst Blokhus med at afholde glasworkshop for hele familien. Du behøver ikke at bestille tid, men møder bare op i tidsrummet 13.00 – 17.00. Du kan også tage familien under armen og tage til Blokhus Lys, hvor du hver dag kan dyppe lys.

Fastelavn

Fastelavnsarrangementer er også altid et hit blandt de små, og her kan du deltage fredag d. 17. februar med Tøndeslagning i Jetsmark Sognegård og søndag d. 19. februar til Fastelavnsfest  i  Hune, hvor der bliver kreativ workshop, ansigtsmaling og maling af masker. Efterfølgende bliver der slået katten af tønden mens Hune Bageri serverer fastelavnsboller.

Hop amok 

Oplev Store Hoppedag onsdag den 22. februar, i uge 8, hvor PGU Pandrup har arrangeret, at børn kan boltre sig på Danmarks største hoppepude i Jetsmark Idrætscenter.

Har du styr på Fisk?

Lystfiskeri er ikke kun en sommerfornøjelse, men en sport du kan udøve året rundt med hele familien. Februar er den måned, der giver de største chancer for at prøve det i Danmark så eksotiske isfiskeri. Når altså isen kan bære (altså er mindst 10 – 15 cm tyk), gælder det om at finde isboret frem. Der er gode chancer for at få en aborre på krogen og afhængigt af vejret kan der ved kystfiskeri være gode chancer for at få en havørred på krogen, og kaster du snøren ud i en af de danske åer, er der chance for at fange både bækørreder, regnbuer og stallinger. Obs. vær’ opmærksom på tilladelser og fisketegn. Kontakt evt. det Visitjammerbugten Blokhus.

Apropos fisk; i Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, er der i uge 7 og 8 masser af vinterferie-aktiviteter. Den nyåbnede udstilling i samarbejde med Projekt FISK byder på sjove og lærerige oplevelser. Man kan både lave egne smagsprøver og teste din viden om, hvor sundt fisk egentlig er. Du kan også se det enorme skelet af finhvalen fra Blokhus.

I skoven

Oplev Gateway Blokhus, som både er naturlegeplads, picnic-område, shelters, grillpladser,  cykelruter og så naturligvis mtb-ruten. Den alsidige og skønne nordjyske natur indbyder også til vandreture. Her er masser af mærkede vandreruter med mulighed for både afslappende kortere eller længere ture. Begiv dig ud i den nordjyske natur og nyd de mange sanseindtryk, naturens egne lyde og de smukke farver og lys i det nordjyske landskab. Ideer til ruter kan hentes ved VisitJammerbugten i Blokhus.

Børn elsker dyr – I kan derfor gå på opdagelse efter de mange små dyr der er i skoven eller ved søer. Lån eller køb eventuelt en bog om naturen og dyr, beskrevet med farvebilleder og info om alle skovens dyr, lige fra de mindste myrer til ræve og til de største dyr som råvildt – så er det lettere for de små at forholde sig til.

Shop og spis

Foruden et varieret udvalg af skønne shopping muligheder er der også mange forskellige restauranter og cafeer som byder indenfor i varmen. I Destination Blokhus er der mad for enhver smag og enhver pengepung – til enhver lejlighed.

Læs om fantastiske oplevelser og events