Det sker

Hvaler på tapetet

Vinterferien uge 7 og 8 byder på van(d)vittige hvalhistorier og fodringer af havdyr

Vinterferien, fra 10. – 25. februar, på Nordsøen Oceanarium handler om Nordsøens store og små hvaler. Der vil være tændt op i brændeovnen i hvalforskerhytten, hvor guiderne fortæller van(d)vittige hvalhistorier. Her kan gæsterne bl.a. høre om mysteriet om Finhvalen fra Blokhus, om vågehvaler og deres vandringer og om spækhuggere ved Skagen. – Vi sikrer også mange andre gode historier om havets kæmper. Der bliver også fremvist spændende hval genstande, såsom barder, hvalhud og knogler.

I krea-hjørnet kan man gætte hvaler, og tegne og male, og mon ikke maskotten Klumpe kommer forbi, udtaler Sylvia Berglund, Nordsøen Oceanarium.

Foredrag

Torsdag i uge 8 er der et spændende aftenforedrag om en unik 14 dage lang sejltur i Grønland. Anders Østerby, mangeårig medarbejder på akvariet samt natur-og rejseentusiast og hans hustru Dorte, fortæller og viser fotos og video fra turen.

Fodringer

Udover temaet om hvaler, er der som sædvanligt fodring af klumpfisk og andre havdyr i det store oceanarium, samt sælfodring 2 gange i løbet af dagen. Så I alt er der udsigt til en sjov, lærerig og mindeværdig vinterferie for alle aldre på Nordeuropas største akvarium i Hirtshals, afslutter Sylvia Berglund.

Sov med klumpfiskene

Det lyder næsten for vildt og van(d)vittigt til at være sandt, men ikke desto mindre er der et unikt overnatningstilbud i vinterferien. Aktiviteten ”Sov med klumpfiskene” for familier blev introduceret sidste år og blev straks en kæmpe succes. Arrangementet går ud på at man sammen med sin familie, og andre familier, overnatter ved det gigantiske akvarium, Oceanariet med 4,5 mio. liter havvand og over 3.000 fisk og andre havdyr. Man oplever fiskene, sælerne og alle de andre havdyr på en helt anden måde end i akvariets normale åbningstid. Sammen med akvariets dygtige guider lærer man dyrene at kende og kommer bag kulissen.

Læs om fantastiske oplevelser og events