Nyheder
imported

Hvorfor rejste Klarborgnisserne hjem?

Etly Klarborg har valgt at opsige samarbejdet med Rikki Tikki Company. Nu finder nisserne hjem igen – til deres originale slægtsnavn – Klarborg

Tekst: Louise Kande – Foto: Blokhus avis

Efter 17 år i samarbejde med Rikki Tikki Company, om produktionen af Etlys kære nissebørn, valgte Klarborg ApS at opsige samarbejdet med Rikki Tikki allerede 9. juni, 2015. Baggrunden for opsigelsen var en vedvarende uenighed om brug af Klarborg som brand for kollektionen i stedet for TripTrap. – TripTrap har aldrig haft noget med kollektionen at gøre, andet end at de har udlånt deres navn til brug i markedsføring, og det har jeg altid set som noget alt for kommercielt, forklarer Etly Klarborg. 

Eftersom Klarborg siden 2009 har ytret ønske om at bruge eget varemærke på kollektionen og det gang på gang er blev manet i jorden, blev det i efteråret 2014 nok for Familien Klarborg.

– Der blev gjort et stort stykke planlægningsarbejde frem til maj måned 2015, hvor vi, igen, forespurgte Rikki Tikki Companys Direktør, Thomas Hjort, om navnet ikke kunne ændres. Han svarede: ”Jeg tror ikke på det. Måske om 5 år – måske aldrig, forklarer Etly.  

Forinden mødet viste en ny forbrugerundersøgelse og rundspørge blandt landets kæder at et skifte til netop det autentiske navn, ikke ville blive set som en stor udfordring for kollektionen. Snarere tværtimod.

– Vi i Klarborg er i hvertfald glade for, at vi havde truffet beslutningen om, at hvis Rikki Tikki Company på det møde i maj ikke ville komme navneskiftet i møde, så fandt vi en anden samarbejdspartner. Resultatet blev jo nok desværre, som vi havde forventet og 9. juni 2015 afleverede jeg  personligt opsigelsen til Thomas Hjort, forklarer direktør Martin Klarborg.

Fakta:

Navneskiftet i 2016 er i tæt forbindelse med Etly Klarborgs 30 års jubilæum. Netop et skifte i 2016 var noget Klarborg og Rikki Tikki havde aftalt at arbejde hen imod, men i løbet af 2014 fik Klarborg en mistanke om Rikki Tikki bare talte Klarborg efter munden. Det afklarende møde i maj 2015, blev derfor skælsættende og Rikki Tikki fik lov til at sige nej tak til en fremtid med kollektionen.

Læs om fantastiske oplevelser og events